2009
e. R Ranger Dream Maker
u. Persuasive Sheila
PSSM-fri
Silvergulbrun (EEAaCrcrZz)
2 gångartsgener

Percy är dryga 151 cm i mankhöjd. Hon är certifierad enligt rasvisa krav.

Percy var en av de två första Rockysarna som kom till Sverige i december 2011. Hon var då två och ett halvt år gammal. Percy har alla fem sönerna till Tobe i sin stamtavla, vilket ibland kallas “5 star”. Hennes far har lämnat många fina avkommor och en halvbror RPM’s Squirrel’s Blackfoot,  tilldelades 2012 “Rea Swan Award” som ges till den häst som visar sig mångsidigast (och därmed rastypisk) på rasens största tävling för året.

Percy älskar människor och många har blivit väldigt förtjusta i henne. Men bakom den mjuka utsidan är hon stentuff och är den med högst rang i hagen. Hon är väldigt cool särskilt i folksamlingar, men också väldigt känslig. Detta är en häst som börjat tränas lite lätt för att kunna ridas i bara halsring med tiden. Dessutom har hon fungerat bra som barnponny för små barn sedan hon var tre år.  Percy har varit ute på flera arrangemang:

  • RMHA World Pink Ride 2013 och 2014.
  • TREC träning 2013 med sitt föl Embla vid sidan.
  • Östgötamässan Häst 2014.
  • Östgötadagarna 2014 där hon leddes runt med små barn.
  • Falsterbo Horse Show 2014. Hon deltog i uppvisning, på clinic för Walter Feldman samt i den första internationella tävligen för töltande hästar av alla raser och placerade sig som 5:a.

Avkommor


R Ranger Dream MakerChoco Dock Junior


Yankee Graham Cracker
Choco Dock
Cherry Delite


Billy Graham


Yankee’s Betsy
Persuasive SheilaPersuasive Illusion


Chocola
Choco Dock


Chocolate Squirrel


Blue Mountain Rumbo


Susie