Ullekalv är namnet på gården där jag växte upp.

Den plats där mitt hästliv började och dit jag alltid längtar tillbaka. Barndomens idyll. Därför var det naturligt att låta det få bli namnet för min uppfödning av hästar. Nu är jag äntligen tillbaka – som ägare till granngården och håller på att omvandla den till en hästgård. Det kommer att ta mycket tid och arbete, men jag ser så många möjligheterna och fördelar för både tvåbent och fyrbent familj.

Förutom mig, Ingrid, finns det flera personer som hjälper mig: Självklart min underbara man Kristian som hjälpt mig med en hel del praktiska saker även om intresset för hästar är obefintligt. Sönerna Isac och David följer med och matar hästar ibland, rider ett litet varv eller leker i hagarna. Maria är min medryttare sedan flera år, först på Calinka, men nu även på de andra hästarna. Turligt nog är hon som grafisk designer också väldigt duktig på att bygga hemsidor och att fotografera. Frida började rida Pepper och de två kommer bra överens och hittar på alla möjliga saker.

Vi som tar hand om hästarna på Ullekalv är mycket måna om att behandla dem med kärlek och respekt, och vi vänder oss starkt mot alla former av plågsamma träningsmetoder som till exempel rollkur/LDR. När häst och ryttare litar på varandra uppstår en alldeles speciell form av magi, och den vill vi såväl uppnå som bevara. En trygg häst är lätt att både utbilda och uppfostra, och vi försöker ge hästarna en så allsidig träning som möjligt med allt ifrån ridning till markarbete.

Ullekalv Mellangård

Hästarna står uppstallade på den egna gården Ullekalv Mellangård som ligger mellan Mjölby och Skänninge. Här är lugnt och fridfullt, samtidigt som det finns många bra ridvägar och träningsmöjligheter för häst. Det är inte en slump att det finns många stall i närheten. E4:an ligger bara tio minuter bort och Linköping nås på en halvtimme. Besökare tas gärna emot – men hör av dig så att vi kan boka en tid först!