Ketchupeffekten II

 Igår när jag kom hem från jobbet fanns ett mail i inkorgen från Peppers ägare –
Ingrid. 
Things are happening very rapidly.
A pre purchase exam will have be done tomorrow (Thursday) since the Horse is to be picked up for transport to  quarantine on Friday.. 
WHAT!!!???!!!
Var ungefär min reaktion, jag som jagat ett avresedatum så länge och plötsligt skulle nog hästarna resa – men jag hade inget hört från trasnsportören… Så det blev till att först maila Percys ägare för att förvarna om att det kunde bli snabba ryck och sedan ringa transportören. Och jo visst, hästarna var planerade att åka fredag. Sonen som satt i mitt knäet var sådär imponerad av den mailkaskad jag fortsatte att utföra, men jag lyckades hålla honom någorlunda lung med youtube klipp. Percys ägare började fråga om hon behövde coggins test, vaccination och hur skulle jag göra med pengar. 
Det blev akututryckning till banken. Varenda gång jag satt in pengar har de problem på banken – tydligen är det inte bara jag som tycker det är svårt…Bara att hoppas att det fungerar; senaste överföringen har i alla fall gjort det. I alla fall var växelkursen bättre än tidigare. Väl hemma blev det mer telefonsamtal till USA och transportören skulle höra av sig till Percy’s ägare så att de kunde prata direkt istället för via mig om hennes frågor. Dessutom sände jag över pengar till honom och förberedde en överföring till Peppers ägare som jag också kunde skicka bevis på. Bra att godkänna när han veterinärbesiktning är gjord.
Idag har jag försökt få exakt datum för flyget för att kunna teckna försäkring. Tydligen blir det bara A2 och bara för sårskador, kolik och frakturer. Själv är jag rädd för transportsjukan, särskilt för Percy eftersom det kommer att bli en stor stress på henne. Undrar egentligen hur lång resan är från Kentucky till New York, måste ta reda på det (men de flesta flyg avgår därifrån så det är inte så mycket att välja på… om man inte vill betala det dubbla flygpriset). Kommer att bli nervöst under helgen när jag vet att de är ute och reser.
Någonstans har planen vara att planera lösdriften under veckan, men dit har jag och maken inte riktigt hunnit, imorgon är vårt stående förslag. I alla fall har jag försökt jaga rätt på lite människor för att få hjälp i helgen. Dessutom har sista paketet från Börjes kommit så nu har jag även elaggregat och eluppvärmd vattenbalja. Får hoppas det blir bra.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.