Egen tid i stallet

Sonen är hos mormor och morfar så jag kunde åka till stallet direkt efter jobbet. En konstig och ovan känsla. Plötsligt hann jag göra allting innan kvällsmaten istället för efter. Det blev lite trimmning runt hagarna tills bränslet tog slut och sedan fick Pepper komma ut. Han är så kul, blir han rädd eller osäker märker man mest hur han fryser till, men det där språnget  eller reaktionen som jag är van att hästarna sedan gör kommer inte – eller väldigt lite. Jag har fått lära mig att vara mycket känsligare på hans reaktioner för att känna hur han upplever något. Det enda tråkiga med det är att jag tar honom för mycket kunnigare än vad han är vilket troligen gör att jag i vissa lägen kräver mer av honom än vad som är juste.
Mika fick också följa med och skötte sig ypperligt löst. Pepper var inte så glad i att lämna stallet, men sedan var han bara tvungen att hoppa igång i traven och skaka på huvudet och så kunde han väll lura matte på en galopp? Han var bar tvungen att visa hur kul han tyckte det var! Hela tiden väldig reglerbar och enkle att rida. Sötnos!
The son is at his grandparents and I could go to the stable directly after work. A strange and unusual feeling. I managed to do everything before dinner instead of afterwards. I cut everything that grows up at the fence until I got out of petrol and then I got Pepper for a trail ride. He is so much fun, if he gets scared he mostly freezes, but the big jump or reactions that I grew up with isn’t there – or very little. I have started to learn to be much more sensitive to his reactions to understand what he thinks about things. The only “bad” thing about it is that I think he is much more experienced than he is and sometimes asks more of him than might be fair.
Mika joined us as well and behaved perfectly even as she was with out the leash. Pepper wasn’t very happy about leaving the stable, but after a while he just had to start trotting with a small jump, tossing his head around and later he tricked me in to a canter. Just him telling me how fun it was! All the time he was very controllabel and easy to ride. Sweatheart!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.