Percy byter färgJag har visat bilder på Percys kroppsfärg tidigare och hur den skiftar. Nu tycker både jag och Mariah att hon även byter färg på mulen. Tidigare fanns inga rosa fläckar, men nu har det kommit ett antal på bara ett par veckor…
Dessutom lyckades jag få en bild på hennes gråa “privata delar”. De är faktiskt ljusgråa, inte mörkgråa/svarta som på de flesta hästar. Enligt Sponenberg bibel om hästfärger är champagne den enda färg som bleker huden, men jag har lyckats hitta infomration på intenet om att dubbelgula hästar kan få blekt hud samt att även silver bleker huden något. Champagne tror jag inte på som färg för Percy (särskilt inte innan hon fick fläckar på nosen eftersom de är typiska för just champagnefärgen).

Ett är då säkert – den hästen har många hemligheter och oväntade egenskaper. Och det fäller inte bara henens utseende.

I have shown pictures of Percy’s body color before and how it now changes. There was hardly any pink spots before, but in just a couple of week there are a lot of them! Now both Mariah and I think that she is changing color on her mussel as well.

I also managed to get a picture of her “private parts” They are actually light grey, not dark grey/black as in most horses. According to Sponenberg “Horse Color Genetics” Champagne is the only color that lightens the skin pigment. But I have found information on the internet on double creme horses that have lighter skin as well as that the silver gene lightens the skin slightly. I don’t believe that Percy is carrying the champagne color (especially before she stated to get pink spots on her nose as freckles are characteristics of Champagne).

On thing is for sure – that horse has a lot of secrets and unexpected traits. And I am not only talking about her looks.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.