2006
e. Buck
u. Hope Springs Chilitepin
PSSM-fri
Svart konstantskimmel (EeRnrn)
2 gångartsgener (DMRT3)

Pepper är en av de två första Rockysarna som kom till Sverige i december 2011. Uppfödare och enda tidigare ägare är en av rasens tidiga frontfigurer: Rea Swan i Kentucky, USA. För att vara Rocky har han en ovanligt stam på sin fars sida.

Pepper är lugn vid hantering och han har fått mycket komplimanger av erfarna hästmänniskor för sitt fina temperament. Pepper är en av de coolaste hästar jag träffat; han går över presenningar utan att blinka och han bryr sig inte om folksamlingar eller paraplyn som öppnas hastigt. Samtidigt är han en känslig kille som svarar lätt på hjälper, har lätt för att bära sig och utan problem kan ridas både barbacka och bettlöst. Han har lätt för både trav, galopp och tölt och har en vägvinnande skritt. Att lära sig nya saker passar denna kille som helst vill vara med på det mesta, oavsett om det handlar om uteritt med andra hästar, hoppning, tolkning eller trickträning.

Flera ägare till avkommor har spontant påpekat hur trevliga och lätthanterliga de är att ha att göra med – oavsett vilken ras stoet haft. Många avkommor har även en tendens att bli förhållandevis stora.

Han går helst i flock omgiven av sina ston och föl och tar väl hand om dem alla. Även om han också är lite av en spjuver som älskar att retas lite med både människor och sina ston. När det väl gäller är han däremot väldigt klok och förståndig.

  • Inkörning påbörjad
  • Uppvisning på Ånestad hästtävlingar 2015
  • Uppvisning Östgötahäst 2015
  • Fälttävlansträning 2014

AVKOMMOR

Ett blogginlägg om vilken typ av ston som kan passa att korsa med Black Pepper och varför.

Blogginlägg om Peppers stam

Ett blogginlägg om hur Footy och Pepper skiljer sig åt

Vill du ha ett eget Pepperföl?


Black Pepper är tillgänglig för avel med trevliga och friska ston i lämplig storlek av alla raser.

Pepper är godkänd enligt rasvisa krav i USA och har språngrulla från Svenska Hästavelsförbundet. Han är CEM-testad och negativ för PSSM.

2023 gäller följande priser:

  • Bokningsavgift: 1500 kr
  • Konstaterad dräktighet vid 16-20 dygn: 2000 kr
  • Levande föl: 4000 kr
  • Stoavgift från 60 kr/dygn
  • Alla priser inklusive moms
BuckRocket


Staton Mare

Tobe


Tuttle Stock


Unknown


Unknown

Hope Springs ChillitepinNuncio


Hope Springs Pepper

Kilburns Chocolate Sundown


Ginger


Johnsons Toby


Candy