Och så kom årets första föl på Kristi Himmelsfärd! En silverbrun hingstunge som mamma Percy (RPM’s Silver Persuasion) tar så väl hand om och som pappa Black Pepper är så nyfiken på att mamma Percy hållit sig på avstånd första dagarna. Han är nyfiken och hungrig och nu har han börjat busa omkring en hel del med. Han töltar gärna.

Namnet Perceval fick det bli eftersom jag alltid tänkt att Percy skulle kunna vara en förkortning av Perceval. Och att man därför skulle kunna kalla en hingstunge efter henne någon gång för Perceval. Och så fick det bli! Han skulle mycket väl kunna kallas Percy han med, men då blir jag förvirrad så det blir nog att kalla honom Valle medan han bor här i alla fall.

And then first foal of the year arrived on May 26! A silver bay colt out of Percy (RPM’s Silver Persuasion) that takes such good care of her boy and dad Black Pepper that is so curious about the new arrival that Percy thought it best to keep her son away from him for some time. He is curious and hungry and how now started to play around in the pasture as well. He gaits as well.

He got the name Perceval as I have thought for several years taht Percy is short for Perceval and that it therefore would be  nice to name a colt out of Percy to Perceval. And it turned out to be how it became this time! I could call him Percy for short as well, but then I would get confused so I think Valle would be better, at least as long as he lives here.