2009
e: Owen’s Choctaw
u: Shasta Sunrise
Silversvart (EeZz)
PSSM1-fri
Två gångartsgener

Bunny var den första häst jag valde men den sista att ankomma Sverige. En stor del av sin uppväxt i Kentucky bodde hon hos David Shewmaker tillsammans med ett 70-tal andra Rocky Mountain-hästar, främst avelsston, och sitt namn fick hon eftersom hon är född under påsken. Innan hon åkte mot Sverige reds hon in, certifierades enligt raskrav och betäcktes med Davids hingst Union Blue som är en av mina favorithingstar inom rasen, främst för det psyke han visade upp när vi träffade honom.  Hon är omkring 152 cm hög med ett finmejslat huvud men relativt grov kropp. Hennes päls är kortare och tätare än mina övriga hästars vilket är särskilt tydligt på vintern.  I hennes stam är finns Tobe-sönerna Sewell’s Sam och Sam Clemon’s Tim vilka båda är kända för att vara vänliga och trevliga hästar.

Bunny är på många sätt som en liten traktor – terräng bekymrar henne sällan och inte heller andra objekt man kan utsätta henne för: draglinor, skaklar, träbroar, presenningar, skrikande barn, paraplyer…  Hon gillar olika sorters trail/WE/TREC-hinder och utför flera av dem med lätthet. Hon ingen slö häst att rida utan hon har mycket vilja och har snabbt lärt sig nya saker. Men det kan ta en stund innan hon kommer igång – sedan verkar hon kunna gå nästan hur långt som helst. Efter att ha fått komma till ro i Sverige tog jag ut henne på en ridtur med sällskap, ungefär åtta månader efter den månadslånga inridningen. Det kändes som om jag hade ridit henne många gånger förr, förutom att hon var så grön, och hon gick fram utan att tveka. Hon älskar uppmärksamhet och kan stå länge och kela om hon får chansen. Förutom att hon har lätt att tölta har hon även en härlig galopp – som kan gå väldigt , väldigt långsamt.

Bunny är en väldigt snäll häst – vilket ibland gjort att jag trott att hon kan mer än vad hon kan. Däremot kan hon lägga in ett bocksprång i galoppen på kul och hon vill helst ha med andra hästar på ridturen.

Under 2016 och 2018 har Bunny arbetat som turridningshäst på Ösjönäs i Tiveden. Ett arbete hon verkligen trivs med.

Avkommor


Owens’ ChoctawBroken Bone’s Sam’s Son


Anna’s April Sunshine

Sewell’s Sam


Sewell’s Beauty


Dock


Anna’s Special Penny

Shasta SunriseSambo


Napier’s Molly

Sam Clemon’s Tim


Misty Lady


Smith’s Ginger


Helen Hounshell Mare