2014
e: Quicksilver
u: Anna’s Bit of Honey
Avblekbar skimmel, född silversvartskimmel (EeRnrnGgZz)
PSSM-fri

Den här är min mest töltsäkra och känsligaste häst. Hon och hennes avkommor väljer oftast tölten före traven i hagen.  Hon är en dröm som besannats och som jag väntat på sedan 2011. Då träffade jag hennes mamma och trots att jag bara myste med henne i hagen har hennes minne aldrig bleknat helt. När det inte blev något köp av det stoet började jag hoppas på att någon gång köpa ett stoföl efter henne; en skimmel. (Trots att jag tycker färgen är hopplös att hålla ren.) 2017 anlände hon till Sverige från USA.

Honey är barnbarn till Dock på sin mors sida och till Sonny på sin fars sida. Dock är far till många mycket framgångsrika tävlingshästar och Sonny är den sista levande avkomman till Smiths Ginger och vann själv både i exteriörbedömningar och ridna klasser. Hennes pappa Quicksilver har helsyskon som lyckats bra på tävlingsbanorna och ett par helbröder används även de i aveln. Farmor är känd för att ha lämnat flera riktigt fina avkommor. Andra kända namn som dyker upp i stamtavlan är Amigo Blue, Dan’s Dusty Action, Sam Clemon’s Tim, och Kilburn’s Chocolate Sundown och så Tobe så klart.

Honey skimlade av tidigt precis som sin mamma och halvbror. Men, hon föddes som silversvart med en konstantskimmelgen från sin far. Genetiskt kan färgen skrivas som: EeaaZzRnrnGg. Det ger möjlighet till många färger hos hennes avkomma.

Egentligen skulle jag inte köpa Honey trots att jag tittat på henne sedan hon föddes. Första gången jag såg försäljningsinlägg om henne kunde jag motstå men något år senare var jag tvungen att i alla fall höra av mig till Chad när nu Maria inte kunde hitta några exteriör fel på henne.  Jag hade sådan tur att hennes uppfödare Chad Weaver kunde behålla och certifiera henne inför resan till Sverige. Och inte kunde han berätta om minsta fel på henne så då fick det bli köp.

Honey är mer av en enmanshäst. Hon kan reagera omedelbart på väldigt små signaler och vet om man ska fånga henne, eller göra något hon tror att hon inte gillar långt i förväg. Intelligent och lättlärd, men så känslig att hon inte passar alla. Däremot är hon cool och skräms inte av saker och litar hon på den som är med henne går hon nog genom eld och vatten. Hon kommer gärna fram och hälsar och tycker om att få uppmärksamhet. Men, har jag inte brytt mig tillräckligt om henne ska jag få veta att jag har försummat henne.Det syns att hon kan bära sig väl. Ridmässigt har vi inte hunnit så långt, men hon älskar att vara med ut i skogen som handhäst och bär mig gärna barbacka i bara grimma i skogen.

Avkommor


  • 2019: Ullekalvs Yakira, avblekbar skimmel, född svartskimmel sto e. Black Pepper
  • 2020:Ullekalvs Sir Athos, silversvartskimmel hingst e. Black Pepper
  • 2021:Ullekalvs Cherry Blossom, svartskimmel sto e. Lightfoot In The Wind
  • 2024:Ullekalvs Snowdrop, avblekbar skimmel, född rödskimmel sto e. Black Pepper
QuicksilverSonny


I’m A Fancy Dawn

Smitht’s Ginger


Little Red


Dan’s Dusty Action


Fancy Lady

Anna’s Bit Of HoneyDock


Anna’s Out Of The Blue

Choco


Stith mare


Amigo Blue


Hawk Hill’s Madra