Tombini – hästsportaffären

Under semestern i Italien lyckades jag för första gången besöka en hästsportaffär. Jag tyckte det kunde vara kul att se vad de hade där, bara vad som säljs och finns visar en del om hästhållningen i ett land. Internet visade att det fanns  en affär i närheten och min förhoppning var inte så stor. Det såg inte stort ut. Men oj så jag bedrog mig!

Det fanns så mycket! Inom engelskt, western, distansridning, spansk utrustning verkade det finnas en hel del. Kvalitets saker och kanske inte helt billigt, men så mycket!

Dessutom fanns ett antal australiensksa stocksadlar, en arabsadel, ett par damsadlar, galoppsadlar, ett par selar, utrustning för polo och mycket, mycket mer. Det är inte ofta jag hitta ett antal saker som jag inte är helt säker på vad det är eller vad det används till men så var det denna gång. Absolut jättekul och söker jag något särskilt kan jag mycket väl tänka mig att återvända. Vem vet när man behöver ett par stigbyglar med mönster eller ett westernträns i amerikanska flaggans färger med matchande brösta?

Stället heter Tombini selleria http://tombini.homeip.net/magento/ och de påstod att de skulle försöka ha hela sitt sortiment ute på nätet till september. Men, så klart är allt på italienska, även om man kan njuta bara av att titta på bilder!

Tombini – the tack shop

During the vacation in Italy I got to visit an Italian tack shop for the first time. I thought it could be interesting to see what they had as that somehow mirrors the horse keeping in the area. The internet guided us to a shop close by. I hadn’t so high expectations and it didn’t look to be a big shop. But I was wrong!

They had so many things, so many disciplines. They got quite a lot in English, western, trekking and Spanish style. Maybe not the cheapest but quality. They also had Australian stock saddles, an Arabian saddle, a couple of old side saddles, saddles for racing, harness and equipment for polo as well as much more! It isn’t often that I find things that I am not sure about what discipline it belongs to or how to use them but I did several times. So fun! If I look for something special I might be back; they even had stirrups with colored dots and a bridle in the colors of the American flag.

The name of the place is Tombini and you can find it at http://tombini.homeip.net/magento/. They said they planned to get all their stuff on the site in September. The site is in Italian but it is fun only to look at all the pictures and different tack even if you don’t understand the descriptions.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.