Grimträning

Det är hög tid att lära fölen få på sig och ledas i grimma. Tidigare år har jag kunnat ta in dem på stall och ta på grimma, men i år är det inte möjligt. Det gör det hela lite svårare. Eddie hann ha grimma ett par gånger innan flytten och det gick ganska lätt att få på henne grimman. Ledträningen har därför börjat lite smått.

Zeb däremot är mera tveksam. Bunny har dessutom varit hjälpsam nog att flytta sig när jag haft ett bra läge att få på grimman så att Zeb med flyttat sig och blivit än mer tveksam… Så nu är det lite extra hantering och så får han vänja sig vid grimman genom att den befinner sig lite varstans på hans kropp som jag kan komma åt att placera den. Nåja, det kommer att ge sig.

Halter training

It is time to teach the foals about halters. Previous years has it been possible to bring them inside and put a halter on in the stall. But this year that isn’t an option. That makes it a little harder. Eddie got to wear the halter a couple of times before moving and wasn’t so difficult to get the halter on. So, she got to use it for a couple of days and now we have started to do som easy lead training.

Zeb on the other hand hasn’t been so keen on the idea. Bunny hasn’t been helpful either and managed to move away the first times when I nearly got the halter on… That made Zeb even more sure that it was something strange going on. Therefore I try to handle him a little extra and to put the halter wherever on his body that I can. So, he’ll learn sooner or later.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.