Bunny Isac

Bunny och Isac

Joe nyfödd

Ingrid hälsar på Joe för första gången

10 år är ju egentligen bara ett begrepp, men det får mig att stanna upp och tänka på, vad har faktiskt hänt, vad har jag gjort, lärt mig, det kan inte vara tio år. Men just när jag inser allt vad som hänt så är det trots allt rimligt att det har gått så lng tid.

2011- Resan till Kentucky, inköp av hästar, ankomst av Pepper och Percy och byggande av lösdrift. Att få allt att fungera och komma igång.

2012 – Inridning, certifiering och första gången att betäcka med hingst. Bunny ankom dräktig. Se vad hästarna går för.

2013 – Äntligen godkänd som företag av Skattemyndigheten, första fölen, Thea och Embla.. Tvåbenta babyn David. RMHAs första Pink Ride, självklart ordnades en ritt och alla år efter det har vi i alla fall varit ett par ryttare som tagit ett varv.

2014 – Falsterbo horse show och lite andra uppvisningar

2015 – Iris traumatiska födelse, första utomstående ston på besök

2016 – Utlåning av Bunny till Ösjönäs för att se hur det fungerade. Inköp av Whizzy från Holland. Inköp av det som skulle bli våran gård, dags att börja reparera, planera och söka bygglov…

2017 – Flytt av oss och hästar till egna gården – eller det som skulle bli det. Flytt av lösdrift, nybyggande av lösdrift och sadelkammare. Staket, staket, staket. Och en tvåbent bebis Leo. Honey ankom från USA.

2018 – Examinatorskurs i vårt tillfälliga, lilla hus med Tara från USA. Inflytt i nybyggt bostadshus, försäljning av Pepperino till Finland, Rose ankom.

2019 – Inköp av Footy, första året med fyra fölungar. Inköp av Duchesse, Theas första dotter. Behöll Alba.

2020 – Percy på Ösjönäs, tillbyggnad på lösdrift. Footys första avkomma i Sverige Mona fick vara kvar.

2017

2021 – Året då tre fölningar krånglade på olika sätt – men det som tur var gick bra ändå. Inköp av Pretty, beslutat att behålla Ayla. Första inhyrningen till stallplats som inte bara var fölunge som stannat lite extra.

Under åren har vi provat allt möjligt: uppvisningar, TREC, terränghoppning, banhoppning, tolkning, körning, turridningshäst, ponnyridning, klickerträning. Det har varit ston av många raser på besök hos hingst, travare, korsningar, halvblod, quarter, gotlandsruss, islänning, lusitano, arab, noriker …förutom rockies.

Får se om nästa tio år blir lika innehållsrika och lärofull?