Det är mörkt ute

Sjukhusvistelsen har inte gjort senaste tidens sömn bättre och i kombination med en förkylning som precis brutit ut är jag inte jättepigg. Med ett stort suck släpande jag mig mot stallet igår kväll klockan åtta. Väl där skrittade jag en halvtimme på Calinka och tog Mika på släptåg så att hon skulle få någon promenad. Jag uppskattar att rida Calinka ännu mer nu än tidigare. Inte för att jag inte gillar de andra, men för att hon är en gammal, stabil häst som man vet var man har.

Tillbaka i stallet vill Percy verkligen ha uppmärksamhet så jag tog med henne in. Innan vi kom in testade vi att gå upp på pallen och hon fixade det! Duktig tjej! I stallet provade jag att raspa Percys fötter väldigt lätt för att förbereda inför hovslagaren. Hon tyckte dock att hon kunde stå på bakbenen och jag bära hela hennes framdel. Det hela löste sig utan några större fajter och sedan stog hon bättre än vad jag förväntat mig. När vi ändå var i farten fick hon på sig longergjorden – hon reagerade inte ens när jag slängde den över ryggen eller när jag spände gjorden. Jobbpasset slutade med kraftfoder medan hon hade gjorden på sig. Däremot blev hon lite otålig när hon inte fick komma ut direkt – hon ville ha aktion!

..och tröttheten? Den blev som bortblåst bara jag kom igång i stallet. På vägen hem vid tiotiden hade jag mer energi än tidigare under dagen.

Bilder/Pictures
Calinka, Mika och jag på tur i pannlampans sken. /Calinka, Mika and I walking along in the shade of the head lamp

Percy var så nyfiken – och kunde inte stå still Percy was soo curious – and couldn’t stand still


Percy äter med tömkörningsgjorden på sig. Percy is feeding with the ground driving girth.

Lampan på stallgaveln är underbar – och det är tre hästar i bild. The lamp on the stable is wonderful. Did you recognize all three horses?

Hälsade så klart även på Pepper. Den välkända rosa mössan används förresten fortfarande… Of course I talked with Pepper as well. The well known pink cap is still in use…

The hospitalization has not my sleep lately to improve and now combined with a cold I am not extremely energetic. Sighting I went to the stable yesterday evening at eight. I got Calinka out for half an hour walk and Mika joined us to get her walk. I appreciate Calinka even more now. Not that I don’t like the others, it is more about getting on an old, well schooled horse that you know what you can expect from.

Back in the stable Percy really wanted some attention so I brought her in doors. But before that I tried to get her to step up on the “bridge”. And she did! Good girl! In the stable I tried to trim her feet slightly to prepare her for the farrier. She thought that she could stand at her hind feet while I carried her front… But it solved pretty easily without fighting and then she stood better than I had expected. When we was working I got the ground driving circling around her – she didn’t react a bit when I tossed the thing on her back or securing the girth. We finished by giving her some grain with the girth on the back. Then she got rather restless and wanted something to happen.

And the tiredness? As I got started in the stable it all got better. On my way home I had more energy than before.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.