Tömkörning och inställd ridning


Pepper fick ett tömkörningspass igår kväll. På vägen till ridbanan var han taggad och ivrig, sedan verkade han mest trött och lite irriterad. Funderar på om det var bettet – senast var det inget problem men nu gick ha och tuggade, öppnade munnen, rörde huvudet upp och ner och såg inte helt bekväm ut. Det kan även ha varit tränset – bettet hängde väl långt ner i munnen och sidostyckena gick inte att korta upp mer. Får testa något annat bett och träns nästa gång.

Pepper tyckte även det var svårare än sist att gå snabbare än skritt. Därför blev det ett ganska kort pass – och det han gjorde blev bra. Kanske visade han upp sig för den kvinnliga publicen. Däremot får jag se till att inte trötta/tråka ut honom med mer tömkörning denna vecka. Tidigare har han verkligen tyckte att det varit kul och jag vill inte förstöra det. Eventuellt kan det även varit lite träningsvärk – han gäspade så fort jag borstade ryggen precis som om det var skön massage. Generellt gillar han verkligen att bli om pysslad. Manen däremot verkar inte gilla vädret och har tovat sig massor så nu fick det bli flätor när inte pälsglans och en genomborstning verkade hjälpa. Annars är det snart ingen man kvar.

Idag skulle jag ha ridit dressyr på Calinka och tränat vidare med Percy, men maken behövde jobba så jag blev hemma med Isac. Så Isac och jag var uppe vid stallet och matade hästar – Isac bar ut hö från stallet till stona (bild) medan jag fyllde på vatten. Vi försökte leka igång hästarna, men de var inte riktigt på humör även om Pepper var lite sugen och sprang lite. Isac satt på mina axlar och skötte långpisken. På något sätt fick jag en bild…

Nu har sonen precis somnat och jag ska putsa färdigt tränset jag fick med hem.
Pepper got long reined yesterday evening.Walking to the arena he felt as he really wanted to work, but then he felt a bit tiered and irritated. It might have been the bit – last time he like it but yesterday he chew on it, open his mouth, moving his head up and down a bit – just as if he was uncomfortable. It might also have been that the bit might have been a little bit to low in his mouth, but I couldn’t shorten it up more and last time I used the same bridle…Have to try some other bit and bridle next time.

Pepper also thought that it was harder than last time to go faster than walk. It turned out to be a rather short training session – but the things we did he did well. Maybe showing of for the mare public. But I have to avoid long reining for the rest of the week so he doesn’t get bored. Previously he has really enjoyed long reining and I don’t want to ruin that. It might also be a bit of training related muscle ache that showed up. When I brushed him before the training he started to yawn as soon as I brushed his back. He didn’t feel sore but really liked being brushed there. He really likes to be taken cared about. But his mane doesn’t like something – might be the weather. Therefore I braided it after it turning into a mess just two days after I brushed it thru and out some show sheen into it to try to prevent this mess. I guess that otherwise there is no mane left.

Today I had planned to do some dressage with Calinka but as my husband needed to work I am home with Isac. Instead Isac and I went to the stable and feed the horses. Isac carried hay (Pic) for the mares while I filled up the water. We tried to get the horse to play but they was not really in the mood even if Pepper thought about it a bit and run back and forth once. To get them to run Isac sat at my shoulders, carrying the whip. Somehow I got a picture…

As the son just fell asleep I am going to continue to clean the bridle that I brought back home.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.