Mördarfår

I förgår tog jag först ut Calinka på en ridtur, hon var stel och kantig men blev bättre på hemväg. 

Pepper då, vi tog en promenad tillsammans med en kopplad Mika. Han var väldigt lugn, avslappnad, så skönt. Tills han fick syn på fåren. Jag trodde vi passerat och sett dem ett antal gånger, men något måste ha hänt. Nu var de FARLIGA. Transformerade till mördarfår? Han for omkring i linan (tack och lov stannade han när linan tog slut och drog inte vidare). Tack ytterligare en gång för att han inte trassalde in sig i Mikas flexikoppel. Tydligen är kor ok, hundar av alla storlekar och former, ja till och med geten i USA var han vän med. Men får… på hans reaktion kunde man tro att de äter hästar – långsamt. En långsam, plågsam död verkade vara vad som väntade honom hos fåren och tydligen har han hört att får är bra på att komma ut från hagen.  Ja, ja, han skötte sig ändå bra för att ha blivit rädd.
Percy? Hon fick stå själv i stallet ett tag – troligtvis den häst som fick det absolut tuffaste uppdraget. Men, hon har blivit bättre efter att jag tagit in dem en stund varje dag och utfodrat inne för att ge dem en stund utan alla insekter. . Själv arbetar jag vidare med målning av stall.
Yesterday I brought Calinka out for a short trail ride. She was stiff but became better on the way home.
Pepper then? We took a walk together with Mika on the lead. He was very calm and relaxed, so nice. Until he saw the sheep. I thought that we had seen them before some times, but something must have happened. Now they was DANGEROUS. Transformed into killing sheep? He ran around in the lead (thanks that stopped when the leash did and didn’t drag me around as well). Tanks once more that he didn’t get caught in Mikas long lead line. Apparently cows are ok as well as dogs of all sizes and color, even the goat in USA was a friend of his. But sheep.. on his reaction it seems as they eat horses – slowly. A long, suffering death seemed to be what they offered him. Well, I guess he behaved well to have been scared anyway.
Percy? She got the hardest job of all the horses – to be alone for a short while in the stable. She has been better since I started to bring all horses in everyday to feed them and give them a moment without all insects. I continued to paint the shelter.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.