Jag borde ha vetat det…

I made this when I was about eleven… Even if this one seems to have to much white on the legs…

Att jag skulle ha Rockisar kanske inte var helt givet för några år sedan, men vissa tecken borde ha gett en hint….

That I should own Rockys might not have been given some years ago, but there was signs…

This was made for Isac’s baby stroller. We had two whippets at the time, one cat, but not a creme colored one as we do now and one horse – but not a chocolate one…
2 replies
 1. Lena Mannerheim
  Lena Mannerheim says:

  Va kul att jag har hittat din sida. När ögonsjukdomen MCOA uppmärksammades på islandshästar med silverfärgen fick vi reda på att det fanns Rocky Mountainhästar med samma färg, där denna defekt även där var kopplat till färgen. Jag har fött upp islänningar i 40 år och har förkärlek till silverfärgen. I början kallade vi den chokladbrun med vit man o svans, sedan blev det vindott, nu heter det silverbrun och silversvart, eller silvermusblack även silverskäckar i alla kombinationer. Ibland har jag gått in på youtube-klipp på töltande rockisar, häromdagen snubblade jag över din sida och upptäckte då att ni dessutom finns så nära mig. Läste på din sida att dom ljusa manarna på rockisar mörknar med åren. Det har jag aldrig märkt på mina. Jag har haft en väldigt massa silverhästar genom åren, men taglet förblir silvervitt. Silver i botten och vitare utåt. Vore kul att träffas, om du har vägarna år Gäverstad (Söderköping) så titta in, det vore kul. Vi hörs / Lena

  Reply
 2. Ingrid
  Ingrid says:

  Jag tycker det är lite kul att man hittade MCOA på Rockysarna (eller kul kanske är fel ord). vad jag har förstått trodde man först att det var rasbundet, men i och med att man sedan fann det hos islandshästen så blev det svårare att tro på den teorin. Jag vet inte exakt hur många rockisar som bär på silvergenen, men skulle tippa på 70% eller så, på shower ännu flera… (tyvärr bär många på två silveranlag också) Jag gillar färgen, men måste säga att när man bara ser mängder av silverfärgade hästar i ett antal dagar blir jag lite less – särskilt när många av dem inte är så ljusa i taglet längre. Själv är jag förvånad över skillnadnen mellan Islandshästar och flera andra raser när det gäller silverfärgen, jag vet att jag sett bilder på quarter och morgans med silver och de har också varit mycket mindre ljusa i taglet. Jag undrar just vad som gör skillnaden? PÅ rockisar verkar det vara det vanligaste, även om det finns individer som behåller det ljusa (och andra som bleks inför uppvisning).

  Kul att höra att man kallade färgen choklad även i Sverige till en bröjan – jag kan helt klart tycka att det är en bra beskrivning även jag tycker att det ställer till det lite att det används i rasen nu eftersom inte alla förstår att choklad = silver. Dessutom är man inte helt konsekvent, tex silvergulbrun blir exakt det i översättning – silver buckskin och ofta silver grullo medan chocolate är silversvart och red chocolate är silverbrun etc…

  Vore kul att ses – Söderköping är ju inte långt bort. Just nu blir det däremot lugnt, jag ska ha barn inom bara ett par veckor. 🙂 Du är självklart välkommen förbi här också om du vill se några rockisar annat än på bild/film.

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.