Koträning och annat

Me and Calinka
På onsdagen kom jag åter igen upp på Peppers rygg. Lite dressyr även denna gång och en början till att mjuka upp de lite låsta bogarna.
Torsdagen var Marias och hon tog ut Calinka på en skrittur med sin hund.
Fredagen blev det återigen lite tid på hästryggen, denna gång en kort skrittur på Calinka. Pepper fick sig en promenad. Denna gång mötte vi den stora koflock som tidigare skrämt Pepper när de alla började följa honom. Så skedde även idag – korna kom emot oss. Så det blev koträning, dvs träning av korna. När vi kom till änden av hagen bad jag Pepper att beta vilket han gjorde och så fick korna titta på häst. Pepper lyckades även förstå vad jag sa när han två gånger fick blodigare av modell stötte geting på kroppen; istället för att skrämma iväg dem själv väntade  han så att jag kunde mosa dem istället… Dessutom fick Embla på sig grimman och fick följa med några steg runt i boxen och Tea fick bakfötterna lätt filade när hon var lös i boxen. Roligast av allt var att jag hade besök av en kompis som sagt sedan Tea föddes att hon skulle komma förbi och kolla på fölen.

Cow-training and other things

Mutual grooming

At Wednesday I got back on Peppers back. A little bit dressage to try and get him a little less stiff in his shoulders.
Thursday was Marias day and she brought Calinka and her dog for a short ride.
Friday and I got some more time at horseback, in walk with Calinka. Pepper got a walk. This time we meet the big herd of beef-cows that previously scared Pepper when all of them started to follow him. The cows was curious today too. Therefor we did some cow-training – training of the cows. The cows got to stud a horse when we got to the end of the pasture (we were outside it), there I asked Pepper to graze that he did without further encouragement. Pepper also managed to understand what I said when he got one of those wasp-sized blood-feasting insects on him. Instead of getting it away himself he waited so that I could kill it for him. 
Calinka and I
Embla got the halter on and I asked her to follow me around in the stall (as she did). Tea got her hind feet slightly trimmed loose in the stall but best of all was that a friend of mine, that have been talking about visiting since Tea was born finally came by.
Pepper and I
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.