Ett barn mindre

Percy and Björn
I måndags åkte stora sonen, Isac 4 år med farföräldrarna på en vecka. Så, plötsligt är det lugnare än vanligt hemma och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Lite mer tid i stallet har det nog blivit, men eftersom David inte är mycket för att sova är det ändå inte helt lätt att jobba hästarna…
My safety west makes me look a little stiff..
Innan Isac for hann jag i alla fall rida ut en tur på Pepper. Det fick mig verkligen att tänka på hur grön han är – han tittar på saker som han borde vara van vid. Nåja – bilar, halmbalar och annat som många hästar brukar reagera å sötr honom inte alls – däremot konstiga skuggor i dikeskanten får honom att glida över till andra sidan (tack och lov glider han bara, inga tydliga skyggningar här). Han var nog fortfarande lite trött efter lördagens ritt så vi tog det ganska lungt. När han väl var klar blev det var sin kort tur med Percy och Bunny. Percy tog det lungt som alltid, men även Bunny när vi nu gick utanför hagen. Den enda som inte helt gillade läget var Embla som var själv i boxen – tydligen ska Calinka dela box med henne och inte stå i boxen bredvid… Tea däremot verkar ta det lungt att stå helt själv, i alla fall om det finns hästar i stallet.
Sandra motionerade tog ut Calinka under tisdagen – Pepper ville visst inte alls. Därmed satt jag upp på honom idag, men allt verkade lungt. Nanette tog därför över honom och vilken skillnad det blev när han kom ut på stubbåkern – hela hästen lyste upp! Däremot bröt han snabt av galoppen så kanske är han fortfarande lite tagen av våran galopp…
Björn tog ut Percy en vända runt husen och jag på Calinka och Björn på Bunny tog samma tur medan Nanette passade bebisarna. 

One child less

At Monday my big son, Isac 4 years, went with his grandparents for a week. All of a sudden I only had one child to care for, so I hardly know what to do sometimes. I guess it has been some more time in the stable, but as David don’t sleep a lot it is hard to work the horses….
Nanette and Pepper coming back from the field, he is so happy here even if it doesn’t show very well in the picture.
Before Isac left I got time to bring Pepper put for a short trail ride. It reminded me about how little he has done as he reacted at thing where he shouldn’t, typical for a green horse. Well, cars and big hay roles isn’t a problem, it is those small things that he notices. like a shadow in the ditch. That makes him glide to the other side of the road (thankfully he don’t spook, just glide away). He was probably a little tired from Saturdays adventures so we made it rather slow. Back home I brought Percy and Bunny for work. Percy was as cool as ever, and Bunny as well as we this time went outside the pasture. The only one who didn’t like it was Embla that was left alone int the stall. Apparently it is ok if she is left in the same stall as Calinka – not if Calinka is visible and in the stall next to Emblas. Tea on the other hand was fine alone – as long as there were together horses within the stable.
During Tuesday Sandra worked Calinka – Pepper didn’t want to. Therefore I got on his back today, but he seemed cool. Nanette took over him after some time and let him be at the field. He got a totally other attitude – he was so happy! But he broke the canter rather quickly – maybe he is a little soare yet since Saturday?
Björn brought Percy out for a short trip around the houses. The he and I brought Calinka and Bunny the same route while Nanette watched the babies.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.