Oskolade Bunny

Bunny är inte mycket riden vilket märks. Särskilt om man rider själv och går runt på ett fält. Det blev i alla fall ett bra pass (med David sovande i vagnen bredvid). Kanske kom vi en liten bit på vägen. I alla fall fick vi till att skänklar betyder öka farten och det blev allt lättare att svänga. Gångartsvalet därefter är däremot väldigt obestämt. Mestadels trav. Idag blev det en galopp – och döm om min förvåning – några bocksprång. Antingen hade Bunny fått nog, eller, vilket jag tror mer på, var det något som irriterade henne med mig som ryttare, hennes kropp eller utrustningen när hon började galoppera. Nåja, bara att träna vidare. Och försöka förstå vad som kan ha stört henne.

Unschooled Bunny

Bunny hasn’t much time under saddle, and that shows. Especially if you get of alone and around a field. We got a good work today (with David sleeping in the stroller beside the field). Maybe we got a little further. At least we got the leg cues to mean forward and it got easier and easier to turn. The chose of gait on the other hand is not specific. Mostly trot. But we got a canter and I got a surprise; Bunny started bucking! Not much and I stayed on-board. Either Bunny had had enough or, as I suspect, she got unhappy about something with me as a rider, her body or the equipment while starting to canter. Well, we just have to continue to school her, she is a very good girl. And try to figure out what might disturb her.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.