ID-beskrivning och Chip


Idag blev fölen chipmärkta och id-beskrivna inför passet. Sedan var det bara att samla ihop alla papper (en hel hög) och lägga på posten. Hoppas nu att jag har gjort rätt, annars får man betala extra. Det är ansökningspappret, tagel, Id-beskrivning, papper på att de är testade så att härstammningen stämmer och de amerikanska registeringbevisen… Och en notering om att registeringsbevisen måtes tillbaka till mig och inte får behållas av dem.  Nåja, det har gått bra tidigare gånger, men jag lyckas visst alltid glömma hur det var.  Det är bara att hoppas att allting blev korrekt ifyllt och kom med i kuvertet. Chipmärkaren anmärkte på hur lugna de var – hon märkte dem själv utan att någon höll i dem i boxen. Och som hon sa – det är inte ofta man får komma fram och prata med dem efteråt.

Fölen fick dessutom prova täcke/filt då de kom in och var helt blöta. Jag hoppades att de skulle hinna torka lite innan de blev chippade. Inga problem.

Id-description and microchip

Today the foals got microchip for their passports. Then I just had to gather all paperwork and put it in the mail. I hope I did it right, otherwise I have to pay extra.It is the paper for apply for the passport, id-description paper, hair, proof of Parentage paper and  the RMHA registration paper… And  a not that they have to return the RMHA papers. Well, it has worked out fine before, vene if I seem to forget how it was done every time.. Just hope all got filled in correctly and into the envelope. The person that micro-chipped the foals remarked how calm and nice they were. She did her work with them free in a stall and as she said – they even came up and cuddled afterwards.
As soon as they get out the foals need some milk 🙂

The foals also got to try a blanket each today as they were wet when I brought them in and I hoped that they might dry up before getting their chip. No problem.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.