Nästa års föl

Idag tog jag äntligen och kollade upp lite närmare vilka beräknade fölningsdatum det kan tänkas bli nästa år. Det finns flera kalkulatorer på internet så jag valde första bästa. Den råkade ta hänsyn till hur länge stoet gick dräktig föregående år.
Därmed blev resultatet att Bunny bör föla 26 maj och Percy 23 maj. Det trots att Bunny betäcktes före Percy. Men, hon gick 349 dygn med Tea medan Embla föddes efter 328 dygn. I år tror jag nog att Bunny kommer att föla tidigare – det var så kallt i april att Bunny verkade vänta så länge som möjligt medan percy istället var beräknad mitt i sommaren så hon skyndande väll på det hela…
 
Just nu är i alla fall Bunny på dygn 153 och Percy på dygn 135.

Next years offspring

Today I finally looked up next years foaling dates closer. There are some calculators at the internet and the one I used this time considered how long time the mare had been in foal the previous time.
Therefore I got that Bunny should foal May 26 and Percy May 23 even if Bunny was breed before Percy. But Bunny waited 349 days before Tea was born while Embla needed only 328 days. But I think that Bunny is going to wait less days this time, when Tea was born it was a cold April while Embla came in the middle of summer.
Any way, now is Bunny at day 153 and Percy at day 135.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.