En lugn vecka

Two sisters, alone in the pasture.
För någon veckan sedan var jag ute och red Calinka och hon ville inte ens galoppera fram. Inte precis hennes vanliga stil, så jag blev helt klart förvånad och undrade vad det kunde bero på. Kanske var det pälssättning, kanske något annat? I söndags däremot var det full fart, så det var nog en tillfällig dip.
 Däremot har jag märkt att hon gärna slarvar med att sätta bakbenen under sig ordentligt. Vi jobbade därför med galoppfattning i skritt i uppförsbacke; en av få övningar som kan få henne att “sätta” sig ordentligt bak. Förutsatt att hon verkligen vill framåt. Det tog ett antal fattningar, men sedan började hon jobba bra.
Pepper & Percy
I övrigt har jag jobbat Bunny lite. Jag tror hon vill ha lite ” egen tid”, så vi har gjort något utanför stallet i kanske 5 minuter flera gånger. En promenad, konferens, tömkörning eller barbacka ridning. Kul och nyttigt. Mira får vara inne i boxen med övriga hästar omkring sig. Men, nyligen fick hon gå en liten promenad på egen hand och sedan släppas ut i hagen med storasyster medan jag gick in och hämtade mamma Bunny.

 

A normal week

Percy, Isac David & I
Some week ago I rode Calinka and she was very lazy, didn’t even want to canter. Not her normal style so I got a little worried and wondered what had happened. Maybe the winter coat, maybe something else? But this Sunday she was back to her normal habits, so it was probably nothing. 
On the other hand have I noticed that she tries to escape to work good with her back. Therefore we did some canter starts from walk uphil. That usually makes her “sit”and get her to work better from behind. Usually she does that very easy but this time we had to try several times before she got it right.

I have worked Bunny a little as well. It seems as she appreciate some “quality” time.  Therefor we have worked about 5 minutes outside the stable some times. Long reining, a walk, longing and bareback riding… Fun and good. Mira has been in the stall, surrounded by the other horses. But lately she got on a short walk on her own and the she and her sister got to wait in the pasture while I got their mum Bunny. 

Bunny & Mira
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.