Årets sista dag

Pepper Foto: Maria Hjerppe


Så vad har egentligen hänt senaste året?  Jag tycker ofta att allting går så långsamt och att det inte händer så mycket så det brukar vara bra med tillbaka blickar. Ofta inser jag att mycket mer här hänt än vad jag har trott…

The last day of the year

What have happened this year?  Often I think that everything happens in slow motion, that it is to slow. Therefore I often benefit from taking some time to look back – often I have accomplished more than I think.

 Januari

Vi kom med i RMHAs medlemstidning med bilder från våran Pink Ride. /We got pictures from our Pink Ride 2013 in RMHAs magazine.
Februari
Frida började rida Pepper och 3:e gången testade hon honom barbacka och att tolka. han hade inte gjort något av det tidigare… (Det gick, som bilde visar utmärkt).  Sedan provade vi med Bunny och det gick ju också bra (film nedan)                Frida started to ride Pepper and the 3:rd time she rode bareback and tried to ski behind him – he had tried neither before… (It worked out very well as the picture shows). Then we tried with Bunny and that worked fine as well (movie below).

April

Ullekalvs Angelo, född för tidigt och utan att jag var närvarande. Det var en tung dag, särskilt som det skedde på Calinkas födelsedag som redan är väldigt speciell för mig.   Ullekalvs Angelo, born premature and without any assistance. It was a hard day, especially as it was Calinkas birthday that already is very special to me.

Maj

Bunny fick sin dotter – Ullekalvs Esmerée –  den enda dagen då jag inte var på jobbresa. Nåja, Maria och Ann-Sofie ryckte in så det löste sig och allt gick väl. Bunny got her daugther – Ullekalvs Esmerée  – the only day I were away with work. It worked out fine thanks to Maria and Ann-Sofie.

Juli

Percy och jag deltog i den första Internationella tävlingen öppen för alla töltande hästar i Sverige. Falsterbo var platsen och det var min och Percys första resa och första tävling. Dessutom efter bara knappa två månaders träning eftersom det var Percy som så tragikst miste sitt föl (Ullekalvs Angelo). Vilken duktig häst!                                                                            Percy and I participated in the first International competiton for all gaited horses in Sweden. Faslterbo was the place and it was mine and Percys first trip and first competition. And we only had two month to prepare (as Percy was the mare that lost Ullekalvs Angelo). What a horse!
Mira fick en fölkompis på besök (med mamma). Sedan flyttade Mira och Bunny hem till dem på en dryg månad.  Tea , Calinka och Percy flyttade istället på sommarbete med ett par nordsvenskar och ett par av Sylvias hästar. Mira got a foal friend that visited (with his mum). Then moved Mira and Bunny to their place for a month. Tea, Percy and Calinka went to another summer pasture with a couple of North Swedish Draught horse and a couple of Sylvias horses.
Vi fick ett helt uppslag i Länstidningen! We also got a full page in the paper Länstidningen!

Återigen i RMHAs medlemstidning – denna gång som del i ett reportage om vad olika Rocky ägare gör med sina hästar. Once more in RMHAs magazine – this time in an article about what different Rocky owners do with their horses.

Augusti

Tillsammans med Therese och Saddelbreden Dolly töltade Percy och jag på Östgötahäst i Mantorp. Together with Therese and the Saddelbred Dolly Percy and I gaited at Östgötahäst in Mantorp.

September

Percy fick gå ponnyridning på Östgötadagarna. Det skötte hon galant trots traktorer, kalar och andra störningsmoment. Percy was used to let children try to ride at Östgötadagarna. She behaved perfectly around the tractors, calves and other things.
 Pepper åkte på sin första clear round med Frida- första gången han hoppade bana. 40 och 50 cm och en felfri ritt. Duktig kille! Pepper went for his first jumping clear round, it was the first time he jumped that many obstacles in a row. 40 and 50 cm. One round with out any faults. Good boy!

Oktober

RMHA World Pink Ride 2014.  Som en insamling till cancerforskning gav sig 3 ryttare iväg i det gråruggiga vädret och Frida tog en egen tur eftersom hon inte hade möjlighet medan vi red. Vi var inte många, men kul att det blev av! To rais money for cancer research 3 riders took a trail ride a grey day while Frida took her own trail ride as she wasn’t able while we other took of. Very few, but we had fun!

November

Pepper och Frida åkte på ytterligare en clear round i hoppning. Denna gång i ridhus. Det gick bra även det.

Pepper and Frida went for another clear round in jumping. At an indoor arena this time. Worked well this time too.

….och förutom allt detta har hästarna tränats vidare här hemma. Alla har fått prova på lite trick, kolla på preseninningen och lite annat. Tea har börjat tömköras och har gått med som handhäst, precis som även Mira testat. Pepper har äntligen fått jobba lite mera, ridit på lektioner och gått på längre uteritter. Calinka har (oftast, inte alltid) fått stå som gått exempel för de andra och varit med lite här och där. Dessutom har det kommit en till Spotted Mountain häst till Sverige och Sylvias Fiona har certifierats.
…and besides that all horses at home have learned some new things. They have all tried some tricks, looked at the tarp and some other stuff. Tea has been long reined and both she and Mira have been ponied. Pepper has finally got to work a little more, been on lessons and taken longer trail rides and with other horses! Calinka has (often, not always) been the good example and been around a little. We also got one more Spotted Mountain horse to Sweden and Sylvias Fiona got certified.
GOTT NYTT ÅR!
Hoppas nästa år blir lika innehållsrikt och intressant!

Calinka (Maria Hjerppes picture)
HAPPY NEW YEAR!
I hope next year becomes as fun!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.