Bunny och David luras

Bunny this morning – she seemed calm…

Bunny börjar äntligen fylla upp juvret lite bättre och det är ju ungefär 327 dygn för henne nu. Därmed fick hon på sig sitt birth alarm i lördags som ringer upp min mobil om det verkar som om hon fölar. Tyvärr fick David tag i min telefon en stund och inte anade jag vad han ställde till med…  Döm om min förvåning när det imorse visade sig att han lyckats ställa in telefonen så att inga samtal går fram. Självklart hade birth alarmet ringt några timmar tidigare.

Bunny & Pepper
Saturday

Även om det inte kändes som om det var dags var det bara att skynda upp till stallet och hoppas att allt var väl. Trots allt kunde det värsta ha hänt och bara för att jag inte fått ett samtal i tid….  Och det var  tack och lov ett falsk larm. Åkte hem och tog det lungt – under eftermiddagen skulle jag hinna med hästarna lite bättre. (Under förmiddagen jobbade mannen med att få segelbåten i vattnet.)  När David precis somnat och jag bakade kakor ringde larmet igen. Bara att kasta sig i bilen  med barnen och ge sig iväg. Visserligen stod Bunny med svansen lite väl lyft men annars verkade allting ok. Kollade även mjölken och den har ännu inga bra halter för att vara råmjölk till ett föl. Så, jag gissar att min känsla fortfarande är rätt – inget föl än på några dagar. Nu hoppas jag bara Bunny kan sluta falsklarma  (och David inte får tag på min telefon igen.) Vis från tidigare år är det inte ovanligt att Bunny gör ett par falsklarm för att någon vecka senare föla.

Saturday

Hur blev det med eftermiddagen i stallet? Nja, eftersom vi missade lunchen när vi åkte till Bunny blev vi kvar en liten stund för att se att inget ändrade sig och passade på att leka lite med Pepper. Han hade verkat så pigg och sprallig men när jag bad honom att springa runt var han inte på humör. Jag gissar att jag har lite mer att göra imorgon.

Bunny and David is playing tricks


Bunny finally started to fill up her udder a little bit more and it is about 327 days for her now. Therefore I put her birth alarm  that calls my phone if it seems as she is going to foal on her Saturday. Sadly David got hold of my phone for a while yesterday morning and I didn’t understand what he did. I got rather surprised this morning when I found out that he managed to find a setting that got my phone to not let any calls threw like I were occupied. And of course the birth alarm had called some hours earlier.

A little lose around the tail.

Even if I didn’t think it was a true call I had to head up to the barn, think about what could have happened. Thankfully it was a false call. I got home and took care about the family. During the afternoon I planned to do some more with the horses. (My husband got the boat in the water during the morning.) When David just had fallen asleep and I were making chocolate chip cookies the alarm called again. Just to get me and the kids in the car and head of again. Bunny had her tail slightly raised, but apart from that she seemed fine. I even checked her colosteral levels and they did not intend a nearby foaling. So, I guess my feeling is right – no foal for some more days. Now I only hope that Bunny stops to call me very now and then without a good reason. (And that David don’t get hold of my phone again). But, from previous years I know that Bunny often makes a false call or two a week or so before she calls for real.
Calinka & Bunny this afternoon.

And for the afternoon work in the stable? As we missed our lunch we stayed a little to watch Bunny and move her to the girls pasture. We tried to get Pepper to play but he wasn’t in the mood… So, I guess I have to do some extra work tomorrow.

Mira, Bunny & Calinka
Bunnya, Mira & Tea



0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.