Tea som handhäst

Vad det är härligt med unghästar! (I alla fall Rockys). Jag har inte haft med Tea som handhäst på länge; i helgerna har jag velat ta något längre/ snabbare turer och i veckorna är det mörkt. Igår fick hon följa med på en 8-9 km lång tur men i lite lugnare tempo. Först är det dryga 3 km asfalt och självklart mötte vi några bilar. Jag har inte haft henne som handhäst i trafik förut men det var inga problem. (Tack bilförare för att ni tog det lugnt!)
Sedan mötte vi ett fikande jaktlag inklusive hundar. Calinka blev lite nervös men Tea följde bra. Det blev lite trav i skogen och plötsligt var det tre hästar i en hage nära vägen. De tittade intresserat men även det gick bra även om båda tittade lite och blev mer på tårna av korna som råmade i ladugården vi strax passerade. Calinka var nog mest frustrerad över att hon inte fick springa men efter detta fick hon med Tea. Tea visade en fin trav och även en del galopp sista biten. Båda var svettiga när vi väl var hemma, en varm dag och mycket päls var nog största anledningen. Just det, det kördes även en tröska på en gårdsplan som vi passerade.
Antar att detta är helt normalt för en tvååring?

Ponying Tea

It is so nice with youngsters!(At least Rockys) I haven’t ponied Tea for a long time, during the weekends I have preferred longer and faster trails and in the weeks it is dark. Yesterday I brought her along 8-9 kilometers but in a slow move. First is it about 3 kilometers of asphalt and of course we meet some cars. I haven’t ponied Tea in traffic before but there were no problems. (Thanks car drivers fro taking it slow!)

Then we meet a bunch of hunters, including dogs that took a break. Calinka got a little nervous but Tea followed easily. We trotted a little in the forest and suddenly we found three horses in a pasture close to the road. They got rather interested and both horses got a little excited and even more so from the cows that was very vocal in the barn that we closed by soon after. I think Calinka got most frustrated as she wanted to run and after those “scary” things Tea was ready to follow. Tea trotted nice along and some canter later on. Both were warm when we got back, probably mostly due to a warm day and a lot of winter fur. 
I guess this is as most two-year old behave?
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.