Träningsvärk

I lördags red jag och Calinka en lite längre vända än vanligt. Hon var väldigt pigg och glad, det blev till och med ett par bocksprång,  och hade fullt med energi när vi kom hem. I söndags fick hon ledigt och igår tänkte jag tömköra henne lite lätt för att mjuka upp den träningsvärk hon säkert hade. Redan vid borstningen visade hon att hon var lite öm i kroppen. Tömkörningen började bra, hon strechade, visade att det var stelt men att hon gärna ville strecha kroppen. Sedan bad jag om trav… 
Förvisso var underlaget sådär och belysnignen nästan obefintlig men det brukar inte stoppa tant. Nu blev det någon form av tölt, det vart inte många travsteg där inte. Så har hon aldrig gjort förr. Tror minsann hon hade mer träningsvärk än vad jag trodde. Det får bli lungt ett par dagar till och sedan får vi se om hon kommer igång fint igen. Hon blir trots allt 21 år i år.

Muscle pain

I rode Calinka during Saturday and week took a trail ride a little bit longer than usual. She had a lot of energy, even bucked a couple of times and still had much power left when we came home. She got Sunday of and then I planned to long reined her to soft up her, probably still a little sore muscles. While I groomed her I saw that she was a little uncomfortable but we started of great; she stretched nicely, showing that it was so nice to get to do some easy work and that starting to work was great. Then I asked for trot…

The ground wasn’t in the best way and my lamp neither but we have been thru worse without difficulties. But this time she got some kind of gait and hardly any trot at all. She has never done that before. I think she was more sore than I thought so get some more days to rest. After all, she is turning 21 this year.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.