Tea såld

Nu är Tea såld. Stoet som jag redan när hon låg i mammas mage hoppades på skulle bli ett framtida avelssto till mig. Mitt första rocky föl. Men ibland sker förändringar och så blev det denna gång. Tea var egentligen inte till salu men så råkade Sylvia behöva låna henne över en helg. Helgen blev till en vecka och veckorna gick…

Och eftersom de är en så bra matchning så fick jag lov till att släppa Tea och ändra mina planer lite. Jag tror Tea hittat ett bättre hem än mitt och varför skulle jag förneka henne det? Nu blir hon mattes ögonsten och kommer få så mycket uppmärksamhet. Det kan hon aldrig få hos mig eftersom jag har ett antal hästar. Det finns inte tid och möjlighet att låta henne blomma ut så som hon kommer att kunna göra hos Sylvia.

Det betyder itne att jag tycker att mina hästar har ett dåligt liv hos mig; jag tror de har det bra. De får röra sig på stora ytor, får leva flockliv och vara med om lite allt möjligt. Men hur mycket jag än tycker om dem så räcker inte min tid till att ge var och en av dem samma sak som om de har en egen ägare med mycket tid. Självklart beror det även på hästen vad de föredrar men Tea gillar att få vara i centrum. Så jag sålde henne.

Tea is sold

Now is Tea sold. The mare that I hoped would be a future broodmare even before she was born. My first rocky foal. But sometimes things change and they did this time. Tea wasn’t for sale but Sylvia needed to borrow her for a weekend and that turned into a week and then it became more weeks…

As they are such a good match I had to change my plans. I think Tea got a better home than my and why would I refuse her that? Now she becomes the apple of the eye of her owner and gets a lot of attention. She can never get that at my place as I have more horses. There is not time to let her flowerish that much as she will do at Sylvia’s.

It doesn’t mean that I think my horses don’t have a good life at my place; I think they have. They have big spaces to move around within the herd and I let them try this and that. But even if I love them dearly I can’t give them as much as if I had only one horse. Of course it is also up to the horse what it like and I know Tea loves to be the center of attention. So I let her go.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.