Betäckningssäsongen är igång

Nu har det börjat, första stona kom i onsdags ocP1020464h släpptes  ihop med Pepper på torsdagen. Lite skrik och pip hör till men allt gick väldigt lugnt och städat till. Den här gången var det islandsston; ska bli kul att se vad den kombinationen kan ge.

Och ja, Pepper fribetäcker gärna. Han har hittills skött sig så bra med stona att  det har känts som ett bra val. Däremot får man se till att passa dem lite vid ihopsläppet och vara beredd ifall något skulle gå fel. (Även om det ännu inte hänt). Därav har de grimma på bilderna – den åkte sedan av.

Redan några timmar senare var det kolugnt i hagen, de gick bara och betade bredvid varandra och det var inte mycket mer med det…

De har fortsatt att ta det lugnt tillsammans och stona verkar ha börjat komma i brunst. Jag har ännu inte sett någon betäckning, men snart hoppas jag. Eller så lyckas de hålla sig undan mig. Jag hörde misstänkta ljud idag, men när jag kom så jag kunde se dem var det lungt. Det krävs inte mycket för att missa det hela…

P1020463

Breeding season has started

It has started, two mares arrived at Wednesday and got introduced to Pepper at Thursday. They always do a little sounds  and show of but it was very calm. It was two Icelandic mares so it is going to be interesting to see the outcome of that.

And so far I let Pepper be with the mares. He has behaved very well so far so it feels as a good choice. Even if I always watch them carefully in the beginning and be prepared to interrupt if something would happen (so far it hasn’t but you never know). That is why they ware halters. A couple of hours after those pictures from the first encounter it was very calm, they only grazed side by side.

They have continued with that and the mares seems to get in heat. I still haven’t caught them ” in the act”, but  hopefully soon. Or they manage to stay away. I heard suspicious sounds while at the stable but when I got to the pasture there was nothing…

P1020475

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.