Solbränd

Bunny har rosa hud på mulen. Inte mycket, men hon har en tendens att bli solbränd där. För det mesta ser hon bara lite röd ut men i år blev det ett stort sår på bara ett par dagar. Solskyddsfaktor på och förhoppning om att det skulle bli bra. Samt en flughuva med liten flärp mot mulen. Den täckte inte allt, men borde kunna gett lite skydd. Inom mindre än 12 timmar hade Bunny däremot tagit av den – andra huvor kan få sitta men denna gillade hon tydligen inte…

Some days ago – it had nearly healed but you could still see where it had been.

Fast dag nummer tre fick jag inte fånga henne längre. I vanliga fall är det absolut inget problem, men nu fick jag inte komma henne nära. Antagligen gjorde det ont när jag smörjde in solskyddskrämen. Ett par dagar fick jag därmed jobba bara för att få komma nära henne igen och strunta i det där med att ha kräm på mulen.

Fick någonstans i detta en tanke om nosnät och grimma och lyckades på något konstigt sätt hitta nosnätet bland alla saker. (Med tanke på vilken röra allt befinner sig i efter flytten…). Det gick som tur var att fästa på grimman! Nu har hon gått med nätet ett tag och mulen har läkt riktigt fint. Nätet verkar skydda mulen riktigt bra mot solen. Antar däremot att hon behöver skyddet ytterligare eftersom det fortfarande är en hel del sol. Det verkar vara den lösning som vi båda kan komma överens om även om jag föredrar att inte ha grimma på dem i hagen.

 

 

Sunburnt

The net and halter.

Bunny has some pink skin on her nose. Not much, but she has a tendency to get sun burned there. Mostly she only get a little red but this year she got wound in just a few days.. I applied some sun block and hoped that it would be fun. Just for extra I added a fly bonnet with a part covering the nose a little as well. In less than 12 hours Bunny had got rid of the fly bonnet. She usually have no problems with fly bonnets but apparently she didn’t like this one…

Day numer three I weren’t allowed to catch her. Usually there is no problem at all but she didn’t won’t me up close. Probably it hurt when I applied the sun block. So I had to give her a few day just to let me come up and catch her.

At some point I came to think about a nose net attached to the halter and managed to find it among all things. (After moving nothing is in order…) Luckily it could be attached to the halter! Now has she been with the halter and nose net for some time and the nose is finally starting to look ok. Seems as the net shades the nose pretty well. But, as it still is sunny I guess she needs to wear it some more. I prefer not to have the halter on in the pasture but as this seems to be the solution that we both can agree on this is how we do

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.