Be om lov

För ett par veckor kände jag att jag verkligen behövde låta Calinka röra lite på sig för att inte stelna för mycket. Men, hon var längst bort i hagen och så började Leo vakna till. Det fick bli Honey istället och lite träning kring uppsittningspallen istället. Hon har följt mig i hagen sedan fötterna fixades. Veckan innan tränade jag med kring uppsittningspallen men hon kändes inte stabil nog att sitta upp på utan medhjälpare barbacka i grimma. Hon höll sig liksom lite på avstånd, kändes bara osäker. Men denna gång, visst först tänkte hon lite, men sedan ställde hon sig fint nära pallen. Hon vart nog ändå lite paff när jag satt upp och jag kände att hon började fundera. Hoppade av och så gick vi till pallen igen. Åter fint parkerad så upp igen. Nu stod hon stilla, kollade in mig, tog något steg och när jag väl satt upp undersökte hon mest mitt ben.

Det här är en tjej som jag känner att jag verkligen behöver fråga om lov, där allt jag gjort hittills verkligen är på hennes villkor. Hon är så känslig. Men när det väl är ok är det ok.Och när hon fått lite mer träning kommer hon att bli en helt otroligt härlig ridhäst!

Ask for permission

A couple of weeks ago I really felt that I needed to do something with Calinka so she wouldn’t be to stiff. But, she was far away in the pasture and Leo started to wake up. So I brought Honey in instead and worked around the mounting block. She had been following me around in the pasture since she got her feet trimmed. I worked with the mounting block the week before as well, but she never felt secure enough to sit on bareback in a halter without any helper. She just stayed a little to far away from the mounting block, just felt a little insecure. But this time! First she thought a little, but then she parked her self close to the block.  But I think she got a little confused when I mounted. So I got of and we went back to the mounting block. She once more stayed close and calm so I could mount her once more. This time she was more prepared, but she just stood and sniffed at my leg.

I really need to ask this girl about her permission, everything has to be with her acceptens. She is so sensitive. But when she say that it is fine it is. And she is going to be such a nice horse when she has had some more training.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.