Ingrid och Rockysto

10 år med Rockies, är det verkligen så länge sedan Pepper och Percy klev av på stallplanen? Det känns nästan som igår. Och nej, vi är inte riktigt där, det var i december. Men snart så…

Fast, mycket har hänt och mycket har jag lärt mig. Tänkte passa på och skriva lite här om vad jag har lärt mig genom åren, en hel del som jag inte alls hade tänkt på eller insett att jag skulle komma i kontakt med.

Och på Instagram och Facebook får det nog bli en återblick av mina favoritfoton eller favorithändelser. (Många av fotona kommer säkert vara från Maria Hjerppe/Dune Design).

En av de första sakerna jag tog itu med var resan till USA.

Anna’s Bit of Honey i USA 2011, mamma till  min Honey Come Quickly

Jag och Maggan flög dit och kollade på hästar i massor.  Vi satt på flyget till usa 11 september , 10 år efter twin tower tragedin, vilket kändes lite konstigt. Väl framme i Kentucky var det hästkonst redan inne på flygplatsen och bara vi rullat en kort bit i hyrbilen såg vi de vackra vita trästaketen som aldrig verkade ta slut.

Vi blev väldigt vänligt mottagna och jag lärde mig massor. På dagarna tittade vi på tävlingarna under the International, eller besökte olika gårdar i närheten. Några gånger blev vi bjudna på mat på de gårdar vi besökte, någon gång var vi ute och red och på kvällarna läste jag så mycket jag kunde i Bonnie Hodges tjocka bok om Rockyn som var bland det första jag köpte. Jag har velat åka tillbaka, men det har ännu alltid varit något hållit mig hemma, barn, flytt, graviditet eller covid-19. …och åker jag igen skulle jag vilja ha pengar at köpa med mig en eller flera hästar hem så även ekonomin är en aspekt.

Ännu har alla hästar utom en som jag köpt en viss koppling till den resan: Pepper, Percy och Bunny självklart, men även Honey som jag köpte bara för den kontakt jag fick med hennes mor där i Kentucky. Footy och Whizzy är köpta av Petra – som jag träffade på för första gången där på tävlingarna. Så, den enda som inte har en länk dit är faktiskt nyinköpet Pretty. Och bland det jag skulle vilja köpa in när det kommer till stam så är nästan allt också utifrån hästar jag mötte på den resan.

Silverbrun

Maggan på ett treårigt sto på en av gårdarna vi besökte.

Silversvart konstantskimmel

Exteriörbedömning på The Internationals

Gulvit

Hingsten MX Wrangler på The Internationals, han importerades ett par år senare till Europa och bor nu i Danmark.