För 10 år sedan kom de första rockisarna

Och så kom lastbilen rullande i mörkret. Ut kom två, troligen trötta Rockies, efter en lång resa. Men, trots att de inte var resvana skötte de sig exemplariskt och snart stod de i varsin hage och kunde vila ut. Pepper fick vara själv medan Percy fick sällskap av Calinka. Lösdriften hade vi slitet hårt med många kvällar i garaget genom att bygga i mindre moduler som vi sedan trasnporterade på plats och hade precis hunnit få det klar. Allt var riggat för att äventyret skulle börja. Många gånger har jag efter det tittat på hästarna i hagen och undrat om de verkligen kan vara mina. Från en häst till tre på en kväll. Och ytterliger en (Bunny) som skulle komma från USA bara hon blivit certifierad och betäckt. Ett test för att se om det här verkligen var rasen för mig, om det gick att föda upp och sälja dem i Sverige.

Pepper
Pepper

De första åren bodde hästarna på Ekenäs slott medan familjen och jag bodde i en villa en bit därifrån. Tack vare att det fungerade som jag hoppades så blev det med tiden väldigt bra att vi flyttade till en egen gård med hästarna precis utanför dörren.

Jag har skrivt massor om både hur jag kände mig och vad som hände vid ankomst, precis före och efter, här är en länk: https://ullekalv.se/2011/12/sveriges-forsta-rocky-mountain-hastar/ .

Ännu har jag inte hört om några rockis som fanns i Sverige före mina, så jag tror allt att de var först (men det fanns en Kentucky Mountain Saddle Horse och en Spotted Mountain Horse).

Vintermorgon
Vintermorgon
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.