Kollat på möjlig stallplats

 Idag var jag på riddarspelen på Ekenäs med sonen och fick en första titt den marken jag kanske kan arrendera. Kanonfint läge! Lite stenar, mycket gräs, lätt kuperat och lite träd. Staket runt alltihopa, jag skulle bara behöva göra några avdelningar så att de inte trampar sönder om det blir för regningt och för att kunna separera på hästarna vid behov. Dessutom fanns ett gammlat stall; även om det var nergånget och det är tveksamt om måtten klarar dagens krav skulle det nog gå att ändra så att det fungerar utan för stora investeringar. En helg och några tusenlappar så skulle det nog fungera. Så, det behöver “bara” ordnas med ett vindskydd/ligghall och kollas upp med gödsel; är det ok utan platta i lösdriften och sedan sprida djupströbädden på marken varje vår?
Vi matbordet pratade vi även om att det vore bra om maken får ändrar lön – det blir en rejäl höjning när han blir klar med doktoreringen tidig höst. Kan vara bra för ekonomin, särskilt som mina inkomster första 1,5 året av företagande är mycket tveksamma.
Härrom dagen hittade jag även några uppfödare i Europa, flest i Frankrike och vissa har även turridning på Rocky Mountains.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.