Vattenkoppshinksprojektet övergivet och resa till Tyskland planeras

 Det känns som om allt går långsamt, men det händer ändå lite inser jag. Bara inte riktigt så fort som för ett par veckor sedan. Igår hittade jag min vattenkoppshink i en annons på blocket, så bevisligen finns uppfinningen redan. Jag har meddelat Almi och får se vad de säger, men skulle tro att det bara är att lägga ner.
Annonsen jag hittade:
 
Säljer 5 st vattenkoppar med flottör.
De är på ca 10l styck och ser ut som en krubba.
En av fördelarna är att hästarna kan dricka mycket vatten utan att behöva trycka fram vatten själva med mulen, den fylls på automatiskt.
De är aldrig monterade eller uppackade ur kartong.
Svart hårdplast.

490 kr per styck eller 2000 kr för alla

Jag har även mailat Toril http://www.rockymountainhorses.nl/trmhs/en/index.phpsom bor i Tyskland. Jag tyckte att vi, enligt vad jag kan läsa via hennes hemsida, har en hel del gemensamt; ingenjörer, jobbat som djursjukvårdare, och en tanke om att hästarna ska leva naturligt. Jag är tveksam till imprinting och allt för hårda krav på bitless, shoeless och treeless, med fungerar det på den specifika hästen så har jag inget emot det. Jag skrev att jag skulle vilja komma och besöka henne och hästarna och även testa att rida en Rockie en liten stund. Någonstans så måste jag ju klicka med rasen, så att vi förstår varandra. Jag får ofta lätt kontakt med travhästar, fullblod och araber medan halvblod har jag generellt svårare för. Sjävklart är det även individanpassat, men det stämmer oftare med vissa raser. Skulle jag föda upp en ras så måste det fungera, annars är vi inte rätt för varandra. Hur ska jag annars kunna hålla uppe ett intresse för rasen och vara en bra säljare och representant för dem?
Toril gav positivt besked, så nu måste jag börja planera och boka resa. Går det i lås så ska  jag köpa “bibeln” om rasen som jag precis fått korn på och sedan får vi se… Budgeten börjar bli klar, så jag måste kolla med Ekenäs om arrende av mark och banken om lån…Finns det möjlighet att handla häst i höst?
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.