Sto val

 Har under helgen diskuterat med Mariah angående vilket sto som ska väljas.
Till slut föll valet på Bunny. Hon är 2 år, och har Sewell Sam och Sam Clemon’s Tim i stamtavlan liksom Smith’s Ginger. Hon kommer att bli en stor och rejäl dam, antagligen åt det lugnare hållet. Det kändes som om det var bäst balans i henne av mina kandidater. Hennes sämre sidor är en något lång länd och kanske en tendens åt sabelbenthet. Å andra sidan har hon troligen aldrig fått någon hovvård och hingsten har inte detta problem. Dessutom är hon lite hög bak – men hon växer ju. Man får inte glömma att igen häst är perfekt. Sammantaget har hon en trevlig exteriör, är hemskt mysig, trevlig stam, fin färg, bra ålder och bra pris. Vad kan man mer begära?
Så, jag mailade hennes ägare, David Shewmaker och talade om att jag vill köpa henne. Hon kommer, om inget nytt dyker upp, att få stå kvar till vår/sommaren för att ridas in så att hon kan certifieras (visas i tölt under ryttare) eftersom det är kravet för att avkomma efter henne ska kunna registreras som rasrena. När detta är klart blir det betäckning, en väntan i USA på ca 60 dagar innan hon åker mot Sverige.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.