Uppstallning/Bygge

 I samma veva som allt annat har det även blivit ifråga satt var hästarna ska bo. Medan jag var i USA köpte min medryttare Mariah ett hus bara en kilometer ifrån min nuvarande hästs stall och 4 kilometer hemifrån mig. Det skulle även finnas möjlighet att arrendera mark till det… Dessutom har grannen ett stall där som skulle kunna hålla en sjukbox till mig + sadelkammare och stallgång och jag skulle kunna utnyttja ridbanan i mitt gamla stall. Allt verkade perfekt, men efter ett antal telefonsamtal och koller visade det sig att marken kunde bestå av 0.5 hektar lätt svampig mark som det tveksamt skulle gå att nå med traktor. Förvisso bara 5 minuter från hus och stall – men hur ska foder kunna transporteras ner, vatten, el och skötsel av lösdriften? Den dåliga åkermarken mitt emot bostadshuset fanns inget intresse av att arrendera ut – tyvärr. Men, innan jag visste detta var det en osäker vecka – egentligen borde förprövning för lösdriften redan vara inne – men hur skulle det kunna ordnats innan man visste placering? Fortfarande saknas vissa detaljer.. Det börjar bli bråttom, om 1½ månad kan hästarna vara här!
Så, nu är det Ekenäs som gäller, ska bara få tag på Henrik och Riley, kolla exakt placering, mäta hur mycket eltråd som behöver ordnas (mycket är stängslat) och skicka in förprövningen. Jakten på folk som känner för att hjälpa till med bygget har redan börjat.
Ett alternativ skulle vara att stalla upp Pepper tills våren, men då skulle det bli två stall och jag skulle bli tvungen att ordna en hingsthage vid stallet. Inte helt praktiskt kanske.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.