Sveriges första Rocky Mountain hästar?

Någon har en blixt i mina ögon tyckte Percy (för hon ser inte så här rädd ut annars) medan Pepper spanade ut över hagarna


Vid 19 klev de av lastbilen. Pepper och Percy, kanske Sveriges första Rocky Mountain hästar (jag hittar inga säkra källor på att det finns flera i landet, bara ett par kansken).
Oförskämt pigg följde Pepper efter mig – inte märktes det att han hade mått lite dåligt igår. Över ett par diken i mörket för att komma in i hans specialhage tills han får komma ut i hela hagen imorgon. Bara det, med en okänd människa i mörkret från de andra hästarna och utan större tvekan följde han med över dikena. Sedan fick jag lämna honom för att hjälpa till med Percy och ett par hästar som lastades om.
Percy var lite orolig när hon först släpptes själv i en liten hage, men när Calinka kom dit lugnade de ner sig. Till och med så passa att jag bestämde mig för att släppa dem i hela sin hage. Hon ser väldigt barnslig ut Percy, men verkar vara så gullig och var den första att gå in i lösdriften. Calinka sköter sig perfekt och har inga problem att lämna plats vid maten.

Det enda de inte gillade var lite betfor med jäst de fått för att försöka hjälpa magen vid foderförändringen. Hoppas allt är bra imorgon också. Till hjälp hade jag både Mariah och Maggan.

At 7pm they got of the trailer. Pepper and Percy, maybe the first Rocky Mountain Horses in Sweden (I can’t find any reliable sources about any other in the country).
Pepper joined me easily, looking to be in a very good shape, that he had been il the previous day wasn’t obvious. We had to pass a couple of ditches in the darkness to get to his special pasture. Tomorrow I am going to release him in a bigger one. Without any issues he followed me away from the others and over those ditches. Then I had to get back and help with Percy and a couple of other horses that was rearranged in the trailer.
Percy was a bit worried when she got loose alone in a pasture, but when Calinka got there she calmed down. It even seemed so well that I decided to let them be together and to let them walk in all their pasture. Percy look very childish, but seems to be very cute and was the first one to enter the shelter. Calinka behaved perfectly and had no problem to let Percy eat as well.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.