Två duktiga hästar och en tredje

Nu har jag under några dagars tid plockat in och borstat på alla hästarna enskilt. Det handlar om att plocka hästarna bara några meter från hagen, men de ser inte längre sina kompisar.

Pepper har fått manen borstad och spejad med glansspray (för att överhuvudtaget gå att reda ut, jag undrar vilken förbrukning som kommer att krävas årligen till honom…) Nåja, han kan skrapa något med en framhov om man lämnar honom, men han flyttar lätt när man ber honom och sköter sig. Lite jobbigt är det att lyfta hovaran, mest är det nog för att han vill vara med och titta och då ligger ju vikten på framhoven jag vill lyfta… För nog vill han vara med och på hingstars vis vill han gärna vill smaka på saker. Just nu ser jag det som positivt – han acklimatiserar sig, men det finns en gräns att hålla.

Percy då, jag har inte vågat binda henne på riktigt, men jag tror det skulle fungera. Hon gillar inte riktigt att man tar på öronen när grimman ska på och lite otäckt är det när man borstar på ruman. Frambena lyfter hon så fort att jag knappt inte hinner med och en gång var hon riktgt nära att lägga sig i stallet. Första gången jag var på bakbenet var det obehagligt, men redan idag, på andra försökte lyfte hon som förväntat på vänster och bra på höger bakben även om hon gick iväg lite i sidled först. Hon gör stora framsteg, även om hon är väldigt barnslig ännu. Dessutom vill hon så gärna vara med och går jag iväg i hagen kan hon följa efter. Fast lite otäckt är det att vara själv när jag tar in Calinka – även om det också har blivit bättre.

Calinka däremot…hon knuffade till med huvudet så jag har ett litet sår på armbågen, hon jazzar omkring, hon bajsar av nervositet och har nästan manglat mig i väggen ett par gånger. 16 åringen som brukar stå som ett ljus och bara sova. Jag vet inte vad som har hänt, det är bara att hoppas att det blir bättre när hon får börja jobba. Det är tveksamt om hon någonsin varit så här i en hemma situation eller under flera dagar i följd. Nåja, hon verkar trivas med att gå på lösdrift, med Percy och är keligare och nyfiknare än någonsin i hagen.

En bild där tanten är mer som hon brukar:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.