Försäkring och betalning


Igår kom inbetalning till hästarnas försäkring. Inte förrän de kom till Sverige och besiktigades har det gått att A1 försäkra dem. Döm om min förvåning när BÅDA fick reservationer för hältor och ny besiktning krävs. Den tredje sedan jag köpt dem i så fall! Lite telefonerande gav att det berode på att longering inte hade utförts – vilket veterinären strök då han inte tyckte underlaget medgav det. Till slut kom vi fram till att enbart longering kan utföras på Pepper om det sker inom en månad från besiktningen. Jakten på veterinären har därför påbörjats igen. Percy behöver inte göras om eftersom hon var så ung. Så, det verkar lösa sig relativt smidigt – måste ju ändå ha ut veterinären för nästa grundvaccinationsspruta.

Idag betalade jag även för Påskharen, mitt andra sto. Nu är bara frågan om allt blev rätt. Det känns som ett lotteri varje gång man gör det, men hittils har det gått bra. Det spelar ingen roll om jag gör det själv via internetbanken eller går in till bankkontoret. Men, eftersom Påskharen ska betäckas kommer hon inte förrän i sommar/höst. Mer info om henne senare när det börjar närma sig…Nu blir det bara en bild.

Förkylningen – om möjlight är den ännu värre idag – vet inte hur många år det är sedan jag hade något liknande…

Yesterday I got the bill for the horses insurance. I couldn’t get them in the best insurance group (that covers more than sudden death, fractures and colic basically) untill they got to Sweden and had a Swedish pre-purchase exam. The company gave me a surprise thou as BOTH horses (after Swedsih pre-purchase exam) got reservations for lameness and a new exam was demanded to clear the reservation. The third examiniation since I bought them in such case! Some phone calls gave that because longing wasn’t done during the last exam the horses got this reservation. The vet didn’t loung them as he thought the ground wasn’t good enough. Finally we agreed that Pepper needs longing – but can get just that if done within a month from the first exam. As Percy is so you she doesn’t need to be lounged.. So I have started hunting the vet again and plan to have him do the second vaccination shot at the same time. Seems to be a rather ok solution after all.

Today I payed for “Påskharen”, my second mare. Now I just wonder if all turned out right. It feels like a lottery each and everytime – regardless if I do it myself on the internet bank (nearly feels better) or walk into the bank office. But so far it has always worked out fine. “Påskharen” is not arriving until sumer/autumn as she is going to be breed before departure. More info about her later when it gets a little bit closer…Now I just add a photo of her.

The cold – if possible I feel even worse today – I don’t know how many years since I had something like this…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.