Fartfylld uteritt – det var länge sedan!

Idag var det tant Calinkas tur att jobba. Väl uppe på hennes rygg insåg jag att det var länge – riktigt länge- sedan som vi var ute på en helt normal uteritt. Några barbacka turer har det blivit sedan Rockisarna kom, men inget mer. Därav är inte heller Calinkas kondis på topp (eller min). Första delen av turen var 3 km asfalt. Vi traskade på bra och hittade till och med några bitar där vi kunde trava i kanten. Trots det tog det 30 minuter… Efter det kan jag inte påstå att det var jag som bestämde farten, mer försökte styra undan för all is. Tack för 4 brodd i varje sko!

25 minuter senare var vi tillbaka i stallet igen. Percy verkade lugn (hon gillar inte att bli lämnad). Calinka var nöjd – och genomsvettig. För en gångs skull hade det även blivit rejält med svett mellan bakbenen. Så det blev lite streching och en snabb avsvampning. Hon kommer ha träningsvärk imorgon.

Today was Calinka’s day to work.At her back I realized that it was some time – a long time – since we went for a normal trail ride. We have done some bareback ones since the Rockies arrived but nothing more. Because of that Calinka isn’t in her best shape (neither am I). The first part was 3 kilometers of asphalt road. Walking really good and find a couple of short part where we could trot outside of the road I got kind of disappointed when it took 30 minutes anyway… After taht I really cant say I was the one controlling the speed, more the one trying to keep us way from the icy parts. Thanks for those 4 grips in each shoe!

25 minutes later we came back to the stable. Percy seemed to be calm (she doesn’t like being left alone). Calinka was happy – and full of sweaty. Even between her hind legs – that is unusual. So, she got some stretching a quick sponge bath. Tomorrow she is going to noticed that she worked today.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.