Sadel på

Äntligen, äntligen, äntligen, känner jag mig något bättre så idag blev det en tur till stallet. (Får se om det straffar sig till veckan). I alla fall, Mariah jobbade Calinka och Pepper igår så Percy stod först på listan. Jag insåg att det var länge sedan hon var inne själv då hon blev lite orolig och gnäggade. Det blev lite fotlyft och så på med sadel för första gången och så tränset. Sedan gick vi en vända i omgivningen, jag hängde lite på henne från uppsittningspallen och så försökte jag tömköra henne med vanliga tyglar. Det gick sådär, men vad gör man om man är själv och vill försöka få hästen att förstå höger, vänster och stanna? Percy var i alla fall jätteduktig! Inte heller hon kunde motstå soptunnorna på vägen tillbaka.

Calinka var nästa häst på tur, eller snarast Mika som fått dåligt med motion eftersom jag varit sjuk. Skritt barbacka med hund på släp blev alldels lagom för oss alla tre. Dessutom en otroligt vacker dag! Hoppas jag kan fortsätta jobba dem i veckan!

Finally, finally, finally I felt a little bit better so I headed for the stable. (Let’s hope that I won’t have to pay for that later). Anyway, Mariah worked Calinka and Pepper yesterday so Percy was on the top of the list. I realized that it was some time since she was in the stable by herself as she got a little stressed, whining for Calinka. I lifted her feet and then I put a saddle on her back for the first time and then the bridle. We walked a bit and I placed her at the mounting block, putting some weight in the saddle. The I tried to teach her how to react to the bit – left, right and stop. Not very easy on my own; I had planned ground driving but I did as good as I could. Percy did great anyway!And she could neither resist the trash can going back to the stable.

Calinka was next on my list – or it was Mika but by bringing Calinka in we could have a nice bareback walk in the beautiful weather all three of us. Mika has not been walked as much lately as I have been sick so it was really good for here. I really hop that I am going to be able to continue work them all this week!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.