Fredag och lördagInnan det blev totalt mörkt ute hann jag ta ut Pepper på en promenad tillsammans med Mika. Vi försökte hitta en ny väg men blev stoppade av staket. På det stora gick det bra men promenaden fick ändå upp mitt blodtryck rejält. Ibland vill inte hunden röra sig framåt – eller så vill hästen gå för fort, eller så ska de byta sidor, eller… Det fungerar bra när man går på plan väg men när man börjar röra sig i en hagmark på jakt efter en grind ut är det sådär… Dessutom lyckades jag trampa i vatten så skorna blev genomsura.

Sedan visade Calinka att gammal är äldst. När tömkörningsutrustningen kom på gjorde hon bättre öppnor och slutar än någonsin. Formen var däermot inget bra, det kom först efter lite galopp. Då började hon plötsligt jobba fint och bra och det blev en helt annan aktivitet i munnen. Calinka hade tydligen saknat att inte bli tömkörd på ett tag och visade verkligen att hon är mycket mer utbildad än Pepper på töm och att det finns en del att göra med honom…

Lördag morgon – snöfall och vind. Percy fick komma in och bli iordninggjord för en ridtiur. Jag var tveksam med tanke på vädret men bestämde att ta en tur längsmed hagen. Inga problem sa Percy – men hon har redan lärt sig att göra som Calinka – gå iväg så fort människan sitter på ryggen. Sedan ville hon nästan direkt börja tölta. Vi fick prata lite om det, men det blev ett antal korta töltpass. Det gick så bra att vi följde fältet hemmåt istället för att vända tillbaka som jag fört tänkt. Plötsligt flög det upp ett par änder ur det vatten fyllda diken så Percy hoppade till, men samlade sig fort. Men det blev en underbar galopp – hon kändes som en gunghäst! WOW!

När jag fått ordning på Calinka var vädret ännu värre. Det blev en kort uppvärmning och sedan två varv i galopp i en närbelägen hage. Pepper lekte jag lite med i hagen – han verkar bli väldigt pigg när det blåser. Sedan blev det lite allmän städning i stallet – det behövdes verkligen.

Before it got totally dark outside I got Pepper on a walk together with Mika.We tried to find a new way but got hindered by fencing. It mostly went well, but the walk raised my blood pressure. Sometimes the dog don’t want to move forward – or the horse wants to move to fast, or they start to change sides or.. It works while walking on a road but in a pasture trying to find a gate it is a little bit harder. Besides I manged to get my feet in water and the shoes got totally wet.

Then Calinka showed of. When the long reining equipment got on her she made better shoulder in and quarter in than ever. The frame was not very good, but that was solved after her got to canter. Then she started to chew on the bit and got new gaits. Apparently she has missed not to be long reined for a while. She really showed to me that Pepper still has a lot to learn.

Saturday morning – snow and wind! I got Percy tacked up for a ride even if the weather nearly made me change my plans. I got on Percy and noticed that she already has learn Calinkas way – start to walk as soon as the human is on the back. has to train that. Nearly directly she wanted to start to gait – and gaited better than ever. We had a discussion about when starting to gait, but otherwise it all went so well that I decided to not turn back but follow the field instead. Then she got scared by two birds that flew up from the water in the ditch beside the field. Shortly afterwards she showed me that she has an amazing canter! WOW! She felt like a rocking horse.

When I had tacked up Calinka the weather was even worse. After a short warm up we cantered two laps around a pasture in the vicinity. I played a bit with Pepper in his field – he tends to be very frisky while windy outside. The I did some cleaning in the stable.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.