Måndag dressyr och målningEn underbar kväll. Visste inte riktigt vilken häst jag skulle jobba, men Calinka stod vid grinden… Dressyr blev det och hon jobbade länge inte helt ärligt, kändes som om hon satt fast i nacken, men det kan ha varit något mer back i ryggen med. Det gick i alla fall allt bättre och galopperna på slutet var riktigt höga och fina (ovanligt för tant). Dessutom var hon förvånansvärt varm efteråt (=jobbat bra skulle jag tro) och det var ljust ute hela dressyrpasset. Vilken lyx!

Eftersom hovslagaren kommer på torsdag och Calinka inte går att sko utan lugnande om jag inte redan har tagit av bakskorna (lång historia bakom det) började jag roa mig med det. Jag är kass på att dra av skor och har inga bra verktyg. Nåja, efter någon timmes slitande var skorna av, tyvärr även en liten bit av hovväggen. Det är det första gången jag lyckas med, måste verkligen skaffa lite bättre grejer till nästa gång, för det var anledningen till denna miss. För ska det bli så får jag ge lugnande och strunta i att plocka av skor. Hovslagaren kommer inte att bli glad.

De har tagit bort lite från en jordhög i hagen och därför gjort lite provisoriskt staket. Percy blev därför “instängd” medan jag red = hon hittade inte vägen bort till paddocken. Så hon sprang fram och tillbaka vid stallet istället och drog med sig Pepper. Väldigt synd att jag inte kunde fota dem då, så tjusiga.

Innan jag åkte hem tog jag pannlampan och en stor hink med färg för att måla boxdörrarna. Nu är de snyggt svarta på utsidan. Jag höll på att skippa översta delen av dörrarna, men det såg så dumt ut att jag gick in och lyckades hitta något att stå på så att jag kom åt. Även mina händer blev snyggt svarta vilket inte roade maken så mycket utan han körde med rejäl handtvätt av mig med motiveringen att jag inte kunde se ut så på jobbet. Tyvärr upptäckte han det inte förrän jag kommit i säng och det var sådär kul att gå upp igen..

A wonderful evening! I didn’t really know what horse to work, but as Calinka stood by the gait…We did some dressage but if felt as she wasn’t working totally honest and that the problem was in her upper neck.She worked better and better and the canters in the end was really nice with high and collected steps (unusual for the lady). She was unexpectedly warm afterwards (guess she worked well) and it was daylight all time!

As the farrier is arriving at Thursday and Calinka can’t be shod without tranquilizers if I haven’t got the hind shoes of (long story behind that) I started to get the shoes of. I am NOT good at getting shoes of and don’t have any good tools either. After about an hours work both hind feet was shoeless, sadly a small part of the hoof as well. That is the first time I manged to do that, I really need to get some better tools until next time the farrier is going to visit (as the tools, or lack thereof was the main reason to this). Otherwise it would be better to use tranquilizers… The farrier is not going to be happy with me.

Some earth have been removed from a big pile in the pasture and therefore they made some extra, preliminary fencing. Therefore Percy got caught close to the stable = she didn’t find the way to the pasture that is close to the arena. She run back and fourth and got Pepper to join her. Sadly I couldn’t photograph them, they was so beautiful.

Before I got home I took the head lamp and a big bucket of paint to paint the stall doors.Now they are beautifully black. I nearly waited with the upper part of the doors but it looked so stupid that I got a bucket to stand on too reach the final centimeters. It was not only the door that got beautifully black – my hands did as well. My husband wasn’t very amused by that and got me out of bed (he didn’t see it until then) with the reason that I couldn’t go to work looking like that.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.