Percys tredje ridtur

Eftersom det är så svårt att få till allt på helgerna fick Percys tredje ridtur bli en helt vanlig vardagskväll i mörkret. Eller vanlig kväll – stjärnorna gnistrade och det var VARMT. Mariah och Calinka fick följa med som sällskap. För första gången fick jag själv placera Percy vid uppsittningspallen och sitta upp – inga större problem. Inte heller att vänta in att Mariah kom upp på Calinka var svårt. Mariah pannlampa fungerade också bra. Själv hade jag bara en lampa som gav ledsyn om vi mot förmodan skulle komma ifrån Calinka och för att störa Percy mindre Alal hästar gillar ju inte pannlampor.

Vi traskade på bra, möjlighen var Percy lite öm i fötterna. Efter ett tag testade jag att be om lite fart och hon svarade glatt på ökningen och töltade ikapp Calinka. När Calinka travade gick det däremot för fort, jag kände hur hon tappade fart och hamnade i någon annan gångart. Bäst att låta bli nu alltså. I övrigt turades vi om att vara först – Percy går gärna om. Vi försökte gå igenom ett litet, litet dike, men det ville inte Percy. Nåja, det var ju minst sagt överkurs så hon slapp denna gång. På hemväg kände jag att Percy tappade gnistan lite så jag hoppade av och ledde henne hem.

Själv är jag väldigt imponerad av Percy – hon känns otroligt stabil med tanke på hur lite riden hon är. Hon lyssnar också bra på mina hjälper. Nu blir det bara till att jobba med gångarterna. I grunden är det bra, men tölten behöver tränas så att den blir korrekt. Och så behöver orken byggas upp lite också.

As it has been so hard to work the horses during the weekends Percy’s third ride turned out to happen a regular weekday evening. Or regular – the stars was glittering and it was WARM. Mariah and Calinka joined us for company. It was the first time I had to get on board without any help, but Percy had no problem with the mounting block. Neither she had any problem to wait until Mariah was on Calinkas back. She didn’t react on the head lamp that Mariah wore – I just had on that wold give a small glimpse of light if we – accidentally – would get separated. Not all horses like head lamps and I thought it was one thing we didn’t have to train on Percy’s third ride. We tried to pass a very small ditch but Percy didn’t want to. This time she got it her way – it was a little to difficult task in my eyes. On the way home she felt tired so I got of and walked home by her side.

Percy walked away in a good move – maybe a little sore in her feet. After a while I asked her to gait and she answer willingly and gaited up to Calinka. When Calinka trotted it turned out to be to fast for Percy and she lost the gait . Guess we have to be careful about that so she don’t get bad habits.

I am very impressed with Percy. She feels much more experienced than she actually is. Now we just need to work with the gait, and to give her the strength to perform it.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.