Oengagerad tömkörning

Äntligen dags att motionera Pepper. Han var på riktigt bushumör och när vi gick iväg mot banan ville han helst inte stå still. Väl på banan blev han däremot trött eller uttråkad först. Han jobbade fint, särskilt i början, men tappade sedan framåtbjudningen lite. Bettet jag testade denna gång tuggade han mer avslappnad på. Försökte med lite galopp, men det blev slängigt in i galoppen och han höll inte igång. Kanske var han trött, kanske oinspirerad. Nåja, han var rolig när jag hämtade honom i hagen och verkade nöjd att bli pysslad med. Ibland får det vara nog.

Eftersom det gick så snabbt med Pepper fick Percy komma in, bli borstad – hon FÄLLER – och så provade vi lite tömkörning på parkeringen med grimma och två grimskaft. Det gick bättre än senaste försökte i alla fall. Jag försökte även få henne att gå i öppna, men då vill hon antingen stanna eller springa på frammåt. Jag tror någon är lite stel eller okoordinerad. Vi får fortsätta jobba på det – jag tror det kommer att underlätta i ridningen om jag får henne att runda ryggen.
Finally time to work Pepper! He was playing in the field and when we walked towards the arena for a long reining session he had trouble to halt. He worked nicely and seemed to like the other bit that I tried. After just a short while he lost a bit of impulsion so I tried to canter him but he just ran into the canter and didn’t get any extra energy.. Maybe he was tired or just uninspired. Well, at least he seemed to appreciate some attention. Sometimes that has to be enough.


As I worked Pepper so quickly I brought Percy in as well. She is SHEDDING. We tried some long reining in the parking lot with a halter and two lead ropes. It worked better than last time anyway – she hasn’t got the concept yet. I also tried to do shoulder in from the ground and Percy tried to stop or run. I guess someone is a little stiff and/or uncoordinated. We have to continue that work as I think it benefit her while riding her to get her to round her back.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.