Som han sköter sig!

Efter att Pepper självmant verkade inbjuda till det (första bilderna) försökte vi lura honom att se stilig ut för kameran med ett brunstigt sto. Vi fick de första bilderna när stona självmant rörde sig. Sedan försökte Maria locka honom till mer tjusiga bilder… tja, ni kan se resultatet själva…

Senare samma dag lyckades jag lämna Percy i hagen efter ridpasset. Inget konstigt med det, jag hade bara glömt att stänga grinden där vi gick ut så jag gick dit för att ordna med det. Percy väntade vid utrustningen och ropade efter sällskap. När jag stängt grinden bad jag henne ge sig iväg (varför hon stanande i första läget var förvånande)… Och hon gick rakt till stallet och där hade vi visst också glömt stänga (båda stona var ju ut och jobbade…) Plötsligt var det bara två eltrådar mellan brunstig Percy och Pepper och hästarna stod nära varandra. Det blev en språngmarch för min del, men inga framben, gnäggningar eller ens hälsningar över staketet. Och jag har nog mest Pepper att tacka för det… Vilken grabb! Däremot måste jag skärpa mig själv – så där får man inte lämna staketen efter sig (eller inte släppa hästen). Och ja, vi har fyra grindar i helt olika ändar av stonas hage…

As Pepper seemed to invite to it  (first pictures) we tried to get him to look pretty in front of the camera leading a mare in heat close by. We got the first pictures when the mares moved freely. When Maria tried to provoke it  – well, you can see the result by yourself…
Later the same day I managed to leave Percy in the field after her training. Nothing strange with that, nut I had forgot to close the gate when we left so I went to close it. Percy waited by the equipment – screaming for company. When I had closed the door I asked her to go away (why she stayed in the first place was strange)… She went straight to the stable  and then I noticed that we had forgotten to close that gate as well. Suddenly there was only two electric ropes between Percy in heat and Pepper. I run to fix things up, but there was no front feet waving, not neigh or screams, not even touching over the fence…And I think Pepper is most to thank for that… What a boy! I instead have to shape up – it is not OK to leave the fence like that (or let the horse loose under that conditions). And yes, we have four gates in the mares pasture – all in different parts…
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.