På rymmen

På förmiddagen fick jag ett telefonsamtal om att hästarna var på rymmen – det lät som de gått till granngården någon kilometer bort och där finns hästar… Jättekul om man har en lös hingst. Jag fick med AnnSofie att hjälpa mig och så for vi iväg. Fast det var lugnt. Pepper och Percy stod inte borta hos grannen utan precis utanför hagen och Calinka var kvar i hagen. Vi hade funderat på hur det skulle vara att fånga Pepper eller något av stona nu – skulle Pepper ”försvara” sin flock – skulle det bli svårt? I alla fall denna gång var det precis som vanligt att trä på dem grimmorna. Det visade sig att hästarna hade gått igenom staketet vid grinden, troligen hade någon blivit intryckt där för de hade gått rakt igenom tråden och till och med lyckats rycka upp grindstolpen.

Calinka, som var kvar i hagen, hittade ut när hästarna väl närmade sig den demolerade grinden och följde sedan med löst bort till stonas vanliga hage. Jag hade ändå tänkt släppa dem där senare under dagen eftersom det var så mycket bromsar, blinningar och andra blodsugare, nästan stora som små flygplan i nya hagen och den inte erbjuder något skydd – i stohagen kan de trots allt stå inne i lösdriften och söka skydd. Percy har även hon börjat brunsta.

I got a phone call in the morning that the horses was running free. It seemed as they have went for a neighbor a kilometer away and that have horses… Very fun with a loose stallion. I got Ann-Sofie with me and we left. But everything was calm. Pepper and Percy wasn’t at the neighbors, only just outside the pasture and Calinka still inside the pasture. We had wondered about how Pepper would deal with it when we caught him or one of the mares – would he ”defend” his heard? At least this time it was only to put on the halters as usual. The horses had got loose by pushing thru the fence at the gate, probably one of them had been caught and passed thru the fence. Even one of the poles that connected the gate was lifted up.

Calinka, that was left in the pasture, found her way out when the horses came close to the destroyed gate and joined us free to the mares usual pasture. I ahd planned to put them there anyway as all those insects, some in the size of smaller airplanes was eating the horses. In the mare pasture they all could find some help in the shelter. And Percy had got into heat.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.