Sådan herre sådan häst?

 Konstaterade idag att:

  • Både jag och Calinka är i dålig kondis. Jag som aldrig brukar bli trött av att rida kände av det efter mindre än en kilometers galopp! (Förvisso i snabbt tempo, men ändå). Calinka är i alla fall mer entusiastisk till att få bättre kondis än vad jag är. Idag blev det en timmes utetur i skogen.

  • Reflextäcket jag tänkte skulle få oss att synas bra, med tanke på eventuella jägare går inte att använda om man inte fäster det vid något annat ländtäcke – det är så lätt att det flyger av. Jättekul när jag tänkt att det skulle få oss att sybnas och skydda mot det lätta dugget som var när vi gav oss iväg (och som sedan så klart ökade i styrka bara vi kommit hemifrån).

  • Pepper har inte motionerat ordentligt – han var väldigt energifylld när jag tömkörde honom försiktigt idag.

 

  • Percy, Bunny och Calinka inte var några som helst problem att släppa ihop, så nu går tjejerna ihop. Vindskyddet i Peppers hage är egentligen för litet till två hästar och nu är nog betssäsongen ändå slut. Dessutom är hagen så lerig att det nog inte är fel om det bara går en häst i den.

  • Alla hästarn fick täcken på sig i hagen. Det regnar ju konstant, någon gång måste de ju få chansen att torka!
Today:
  • Both me and Calinka proved to be out of shape. I usually never get tired from riding, but today I got tired form less than a kilometer of (fast) gallop.  Calink is the one most enthusiastic about getting in better shape. Today we worked on that by an hour of trail riding.


  • The reflective rug that I have to make us better seen while at the trail can’t be use without being attached to another rug. It is to lightweight and wont stay in place. Fun, when I thought that would keep us from being shot by hunters and to protect Calinka from the slight rain that was when we headed of (and of course the rain started to pour much more as soon as we had headed of).


  • Pepper hadn’t been worked properly for a week. And he had a lot of energy when I long reined him today.


  • There was no problem at all to put all girls together: Percy, Bunny and Calinka. The shelter in Peppers field is to small for two horses (even if I have seen both of them inside) and as the grassing season is over I am not allowed to keep two horses there any longer. As the field it self is very muddy right now it isn’t such a bad thing either that there is going to be only one horse there as well.


  • All horses got rugs today. I seems as it never stops to rain and they need to get dry at some point…
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.