Uppdatering och bildbomb

Calinka och Maria testade lite dressyr i torsdags, jag tömkörde Pepper igår och tog en promenad med Bunny. Idag blev det lite längre vända för Calinka. Percy har gjort något så hon är lite halt – hovböld? Just nu blir det till att avvakta lite då hon tydligen är så bra att hon stundtals kan fara runt i galopp. Ska testa med vistitertång imorgon för att se om jag får någon reaktion.
Calinka and Maria did some dressage during Thursday, I long reined Pepper yesterday and took Bunny for a walk. Today i went for a trail ride with Calinka. Percy has done something and is a little bit lame – hoof abscess? For the moment I just keep a close eye on her as she every now and then is capable of cantering. Tomorrow I am going to test with a tool to see if I get a reaction.

2 replies
 1. Emelie Välimaa
  Emelie Välimaa says:

  Hej!
  Jag har alltid tyckt om rasen Rocky Mountain och fick syn på din blogg. Väldigt häftigt att se en svensk äga en rockis! Men jag har haft en fråga jätte länge om rasen. Jag undrar om man kan rida en rockis exakt likadant som en vanlig häst dvs. en connemara exempelvis. Kunna tävla hoppning, rida dressyr osv eller finns det något problem med det? Också om sadlarna du använder, måste man använda just de sadlarna eller kan man ha en allround sadel? Varför måste man använda en sadel?
  Lycka till med fölen på Percy och Bunny!

  Reply
 2. Ingrid
  Ingrid says:

  Hej!

  Jag ser inga problem med att rida Rockisar "som vilka andra hästar som helst". Det är min plan med mina.Alla är ju individer, som hästar av alla raser och har olika styrkor och svagheter, men det finns ingen specifik anledning till att de inte skulle passa för många olika aktiviteter. Det som tillkommer är ju deras tölt, så de kanske närmast blir som en islandshäst. I Frankrike vet jag en tjej som tävlar med sin valack i TREC och där ingår ju lite fälttävlanshinder. Eftersom man aldrig har prioriterat hoppning i avelsarbetet (många rider dem enbart i skritt och tölt på uteritt i USA) så kan säkert deras anlag för det variera. När det gäller mina egna har jag ingen bra inhängad att löshoppa i och på grund av ålder och utbildningsnivå har jag itne hunnit dit i deras utbildning ännu. Dressyr ser jag inga problem med – förutom att det häller att få bra kontroll på gångarterna, men de kan både skritta, trav och galoppera förutom tölten (och ibland ett antal olika andra gångartsvarianter). I sitt hemland har man använt dem till körning och ibland även till att valla boskap och de visas även upp i "hinderklasser" som påminner lite om westerns trail, bruksridning eller Working Equitation.

  Jag använder ingen "rastypisk" sadel på mina, det är en Barefoot bomlös sadel jag har (som de delar på, har även en inprovad bomsadel till Calinka och den verkar även passa Pepper). Att det blev en sådan bomlös var bara en slump; Calinka kom ur form så hennes bomsadel inte passade för några år sedan, en kompis hade en likadan sadel som jag provade och som passade och när då Rockisarna kom passade den dem också…

  Percy har vi även ridit barbacka några gånger, men med så unga hästar föredrar jag en sadel, dessutom kan jag inte balansera på Percy av någon anledning (för min medryttare Maria går det bra), trots att jag rider barbacka mer eller mindre varje vecka på Calinka…

  /Ingrid

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.