Härliga hästar att rida

Me and Pepper
Jag har glömt hur kul det är att ta ut Percy på ridtur. Vi vågade oss på de isiga vägarna och hittade ett par korta ställen att öka farten något. Hon är så duktig och hon börjar gå fram riktigt bra överallt. Vi kom till ett par ställen där marken under snön gav vika lite (det var lerigt under innan snön kom), men hon skötte sig kanon. Nästan alltid tar hon extra tid på sig om vi kommer till något lite svårare och stressar inte förbi. Vilken härlig uterittshäst hon är!
Pepper skötte sig perfekt och påminde mig om varför jag verklingen gillar honom. Bara det att han stod och väntade i hagen när jag kom fick mig att tro att han var sugen på att få ryttare på ryggen. Senaste gångerna har vi börjat med att jag styr honom i lite oväntade mönster främst med sitsen ett par varv i skritt. Han är så ivirg att få börja jogga att detta varit ett sätt att sysselsätta honom lite istället för att bara skritta runt.  Men oj vad han är känslig på sitsen när han vill! Calinka kan man styra utan tygelkontakt men pepper lyssnar egentligen på mindre hjälper.  Vi kommer jobba vidare på detta. Sedan sköte han sig bra i traven, men galopp blir för jobbigt på ridbanan säger han. Han har även börjat söka sig efter bettet och ibland blir det då för mycket kontakt och ibland för lite. Unghästar, han behöver nog bara klura lite på det där. Eftersom han var så duktig avslutade vi på fältet och det var inga problem heller och inte att skritta hem en bit på hal väg. 
Percy
Bunny får mig att tänka till då och då, som idag. Hon har helt klart dålig koll på vad jag ber om när jag stannar och är inte så uppmärksam på mig. Däremot behövdes inte många gånger för att få henne att vara med mera. Detta visar ändå på hur lite hon är tränad i vanlig hantering. Innerst inne vet jag det, men glömmer det lätt eftersom hon verkara vara med på allt. Och hon visar sällan tydligt att det är jobbigt, hon börjar stressbajsa och kan säga “fnrr” men sällan något mera. Hennes psyke och tilltro till människan är verkligen något helt otroligt! Och bara för att busa lite longerade jag ett par varv – hon till och med galopperad lite på den korta linan i snön, så kul var det!
I had forgotten how fun it is to trail ride with Percy. We dared the ice roads and found a couple of short distances where we could speed up a little. She is so good and really starts to walk thru the environment well. We got to a couple of places where the ground gave up a little (it was muddy there before the snow came) but she took that great. Mostly she takes it extra slowly when encountering something that she finds a bit difficult and don’t try to run by. What a good trail horses!
Pepper behaved perfect and reminded me why I really like him.  Only the thing that he stood in the pasture waiting for me when I arrived told me that he might like to get someone on his back. Lately I have started with directing he nearly only with my seat in unorthodox patterns while walking.He so much wants to speed up that this has been a good way to get him concentrated on something else. But wow, he really is sensitive when he wants to! Calinka know how to do this but he seems to be more sensitive. We are going to continue this work. He behaved well while trotting, but canter is to difficult in the enclosed area according to him. He also have started to search the bit, sometimes taking to much support, sometimes to little. Well, youngsters, he needs time to figure that out.As he behave so well we finished at the nearby field and he did as good there. We even walked back at an ice road. 
Bunny sometimes makes me think, like today. he don’t have a lot of knowledge of what I am asking when I stop and easily looses focus on me. But I didn’t need many times to get her attention and knowledge. Still, it show how little she has been handled. Deep down I know that, but I tend to forget it as she is such a good horse and seems to be able to do everything. She doesn’t show much discomfort or stress,  she poops and sometimes  says “fnrr”, but nothing else. Her temper and believe in humans is amazing! And just for fun I longed her a couple of laps – she even canterd on the short lead in the snow, that is how fun it was!
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.